menu: rubrieken, zoeken & meer

Corona-maatregelen in de Madrid regio inclusief Spaanse hoofdstad verlengd

Corona-maatregelen in de Madrid regio inclusief Spaanse hoofdstad verlengd
Beeld: 123rf (aangepast)

Corona-maatregelen in de Madrid regio inclusief Spaanse hoofdstad verlengd

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De hoofdstad van Spanje Madrid en diverse andere gemeenten in de autonome Madrid regio krijgen vanaf maandag 8 februari te maken met een verlenging van 14 dagen tot 22 februari van de huidige corona-maatregelen. Terwijl praktisch heel Spanje de maatregelen blijft hanteren of aanscherpt, versoepelt Madrid diverse coronaregels, met name in de horeca.

Vanaf maandag zullen er 72 zogenaamde ‘Zonas Básicas de Salud’ ofwel basisgezondheidszones en 28 gemeenten in een lockdown geplaatst worden. Dat houdt in dat circa 1,9 miljoen inwoners (29% van het totaal) hun gemeente of wijkgrenzen niet mogen overschrijden.

Het meest opvallende van de nieuwe coronaregels is dat er in plaats van 4 nu 6 personen aan tafels mogen zitten op de terrassen. Terwijl op de terrassen 6 personen aan een tafel mogen zitten is dat in het interieur 4 personen maar altijd met de verplichte mondkapjes, behalve als men daadwerkelijk eet of drinkt (dus daarbuiten met mondkapje).

De horeca en niet-essentiële winkels moeten om 21 uur sluiten en de avondklok begint om 22 uur tot 6 uur. Het is nog steeds verboden om met niet-samenwonenden bijeen te komen in de woningen.

De regionale overheid raadt iedereen aan om zoveel mogelijk thuis te werken, indien mogelijk. Inwoners wordt gevraagd zo min mogelijk de straat op te gaan en 65-plussers wordt aangeraden binnen te blijven, wat een advies is en geen plicht.