Search
menu
Search

Verboden met de kampeerauto op de camperparking van Málaga te overnachten

Verboden met de kampeerauto op de camperparking van Málaga te overnachten
Beeld: Voorbeeldfoto / 123rf

Verboden met de kampeerauto op de camperparking van Málaga te overnachten

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Het klinkt vreemd maar de gemeente Málaga heeft uiteindelijk besloten om het overnachten op de speciale camperparking bij de Palacio de Deportes José María Martín Carpena te verbieden voor kampeerauto’s en hun eigenaren. Parkeren overdag na 12 uur mag maar ‘s avonds na 21 uur moeten alle kampeerauto’s weg zijn.

De Área autocaravana achter het winkelcentrum Centro Comercial Los Patios en nabij het sportpaleis Palacio de Deportes José María Martín Carpena was een goed idee van de gemeente Málaga. Maar helaas is gebleken dat er veel kampeerauto eigenaren zijn die zich niet weten te houden aan de regels.

Daardoor is de camperparkeerplaats waar ruimte is voor 100 kampeerauto’s uitgegroeid tot een ‘kleine stad’ van soms meer dan 300 kampeerauto’s die deze gemeentelijke camperparking gebruiken als een camping. Dat heeft gezorgd voor klachten bij omwonenden en campingeigenaren die deze vorm van overnachten als concurrentie zien.

Daarom heeft de gemeente besloten de gemeentelijke camperparking alleen nog overdag open te stellen voor het parkeren (aparcar) van campers en kampeerauto’s. ‘S nachts gaat deze parking echter dicht en is het niet meer toegestaan te overnachten (pernoctar). De camperparking wordt gesloten tussen 21 uur en 12 uur de volgende dag. De politie gaat actief controleren en er komen verbodsborden.

De gemeente neemt deze beslissing omdat er ‘incidencias’ ofwel problemen zijn zoals matrassen die buiten de campers worden gelegd om te overnachten of de zonneschermen die worden geopend, tafels en stoelen die buiten worden gezet, er veel afval rondom de camperparking ligt en door omwonenden geklaagd wordt over geluidsoverlast.

De gebruikers van deze camperparking zeggen echter dat wat de gemeente aangeeft als redenen om het overnachten te verbieden nergens op slaan. Er zijn geen mensen die in de omgeving wonen dus die kunnen niet klagen. Daarnaast is het zo dat onder elkaar de kampeerauto toeristen ook een zekere sociale controle hebben en elke onregelmatigheid direct wordt aangepakt. Verder denken ze dat de winkels in de omgeving na de sluiting een flinke daling in omzet zullen gaan merken. Men wil met de gemeente praten over een oplossing.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?