Search
menu
Search

Het sneeuwt op diverse Canarische Eilanden

Het sneeuwt op diverse Canarische Eilanden
Beeld: @MedioAmbienteLP / twitter

Het sneeuwt op diverse Canarische Eilanden

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Geen paniek, dit is niets vreemds op de hoger gelegen delen van de eilanden zoals bij de Teide, de hoogste berg van Spanje, op Tenerife en op La Palma. Vanwege de temperatuurdaling en de regen op de Spaanse archipel in de Atlantische Oceaan, heeft het op de Teide op Tenerife en bij de Roque de los Muchachos op La Palma gesneeuwd.

De lokale autoriteiten hebben alle toegangswegen zoals de TF-21 en TF-38 tot het Nationale Park van de Teide gesloten vanwege de sneeuwval en ijsvorming op de wegen. de sneeuwgrens ligt op 1900 meter hoogte waar het -4,5 graden werd. Deze temperaturen zijn redelijk normaal voor de tijd van het jaar wanneer het ook vaker sneeuwt op Tenerife.

Ook op La Palma heeft het gesneeuwd bij de Roque de los Muchachos, het hoogste punt van het eiland. Ook daar lag de sneeuwgrens redelijk laag en werd het -3,1 graden. De wegen hoefden daar niet gesloten te worden.

Op lager gelegen delen van de eilanden Tenerife, Gran Canaria en La Palma regent het en kunnen gebieden ook te maken krijgen met hagel waardoor het op veel plaatsen leek alsof het gesneeuwd heeft, zoals onderaan te zien is bij de Timanfaya vulkaan op Lanzarote. 

De El Teide of Pico del Teide is met 3718 meter niet alleen het hoogste punt van Tenerife en de Canarische Eilanden, maar ook de hoogste berg van heel Spanje. Deze vulkaan ligt in het Parque Nacional del Teide op het eiland Tenerife. Vanwege de hoogte komt het vaak voor dat de punt bedekt is met een laag sneeuw, iets wat van veel andere Canarische Eilanden te zien is. Als het sneeuwt dan zijn ook de omliggende gebieden vaak bedekt met sneeuw, waardoor wegen gesloten worden.

De 2426 meter hoge Roque de los Muchachos is onderdeel van het Parque Nacional de la Caldera de Taburiente op het eiland La Palma. Het komt vaker voor dat het daar sneeuwt waardoor wegen worden afgesloten. Meestal gaat het om een dunne laag sneeuw die vaak ook weer snel verdwijnt.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?