skip to Main Content

Geplande Ikea vestiging Alicante zal het verkeer verachtvoudigen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Redactie) Volgens een studie van de universiteit van Alicante, zal het plan wat door de gemeente en Ikea nu op tafel ligt om een Ikea vestiging te bouwen op et Rabasa gebied, het verkeer verachtvoudigen waardoor een ware verkeerschaos kan ontstaan op een van de belangrijkste toevoerwegen van de stad.

De nieuwe Ikea vestiging zal zo’n 300.000 vierkante meter in beslag gaan nemen waardoor het commerciële park Rabasa uitgebreid moet worden. Volgens het onderzoek van de experts van de universiteit is dat niet zo’n goede plaats aangezien de nu gepland vier toevoerwegen naar de Ikea zorgen voor een verachtvoudiging van het verkeer. Hierdoor zullen veel files ontstaan en wellicht gevaarlijke situaties.

Het plan, wat door de ondernemers vereniging aan de gemeente werd gepresenteerd, toont aan dat niet alleen de Ikea maar ook het geplande winkelcentrum naast de Zweedse meubelzaak voor veel problemen zullen zorgen. De ondernemers vereniging van Alicante heeft de universiteit een studie laten doen aangezien zij de Ikea liever zijn verdwijnen dan komen uit vrees voor dalende verkopen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend