skip to Main Content

Junta de Andalucía legaliseert 11.000 huizen in Axarqúia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Else Beekman) Het regionale ministerie van Openbare Werken en Wonen van Andalusië zoekt naar een oplossing om 86,5% van de illegale huizen in de regio Axarqúia te legaliseren.

In totaal zou het volgens het ministerie gaan om 12.760 huizen op landelijke grond in 22 gemeenten, waaronder Nerja, Torrox en Vélez-Málaga, gaan. Van deze huizen werden er 859 gebouwd op beschermde grond en 975 werden in de afgelopen vier jaar gebouwd, waardoor ze niet voor legalisatie in aanmerking komen.

Dit betekent dat 13.5% van de woningen door een complexere administratieve molen moeten om gelegaliseerd te kunnen worden. Voor de 11.000 resterende huizen zoekt de Junta naar een oplossing om ze in één keer legaal te maken.

Complexe zaken

Volgens woordvoerders van de Junta moeten de gemeenten afzonderlijk de meer complexe zaken bestuderen om een eventuele vergunning te kunnen uitreiken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend