skip to Main Content
Verkopen van Mercadona met 2 procent gestegen in 2014

Verkopen van Mercadona met 2 procent gestegen in 2014

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

mercadona8VALENCIA – De Valenciaanse supermarktketen Mercadona, wie kent ze niet, heeft meer omzet gedraaid en meer verkocht in 2014. De verkopen stegen met 2% ten opzichte van het moeilijke jaar 2013 tot 20,1 miljard euro. De nettowinst voor het bedrijf aangevoerd door Juan Roig was 5% meer dan in 2013 en eindigde op 543 miljoen euro. Elke dag kopen circa 5 miljoen Spaanse huishoudens bij de bekende supermarkten.

Het was niet alleen een jaar van geld verdienen en meer verkopen maar ook van investeren. Zo investeerde Mercadona ruim 655 miljoen euro in de opening van 60 nieuwe supermarkten waardoor Mercadona nu in heel Spanje 1.521 eigen supermarkten heeft. Daarnaast werden er nog eens 30 gerenoveerd en werden er twee nieuwe distributiecentra geopend waarbij een in de nabijheid van Barcelona.

Mercadona’s topman Juan Roig liet tijdens de presentatie van de cijfers, een van de weinige eren dat hij zich laat zien in het openbaar, zien hoeveel de supermarktketen heeft bijgedragen aan belastinggeld en sociale lasten in het kader van transparantie. In totaal betaalde Mercadona 1,5 miljard euro aan de staat waarvan 639 miljoen euro aan de sociale diensten (Seguridad Social), 236 vermogensbelasting, 533 miljoen euro aan IVA (BTW) en nog eens 76 miljoen euro aan belastingen en toeslagen.

Daarnaast wees Juan Roig erop dat gedurende 2013 en 2014 er veel veranderingen hebben plaatsgevonden bij de Mercadona winkels. Zo wordt er meer verse vis en vlees verkocht, komt het fruit end e groente direct van de dichtstbijzijnde leveranciers/boeren en werden er nieuwe ovens geplaatst zodat alle Mercadona’s nu vers brood hebben en een nieuwe afdeling waar men verse broodjes kan kopen. Volgens Roig was er een stijging van 5% aan verse producten.

Mercadona is door bijna heel Spanje te vinden, in totaal 17 autonome deelstaten met een totaal van 1.525 eigen winkels. Mercadona, een van de enige 100% pure Spaanse onderneming, heeft op dit moment in de winkels en distributiecentra zo’n 74.000 mensen in dienst, allen met een vast contract en de beste salarissen die mogelijk zijn in deze sector. Werken bij Mercadona is dan ook zeer gewild bij de Spanjaarden die op zoek zijn naar een baan – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken