skip to Main Content
Mercadona besluit minder te gaan verdienen om meer te gaan investeren

Mercadona besluit minder te gaan verdienen om meer te gaan investeren

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De grootste Spaanse supermarktketen, Mercadona, heeft besloten de komende twee jaar minder te gaan verdienen om zo meer te kunnen investeren. Het is in de supermarktwereld een op het eerste oog vreemde beslissing maar het schijnt volgens experts een slimme zet te zijn. Het is niet zo dat Mercadona nu echt veel verlies zal gaan lijden aangezien de Valenciaanse supermarktketen in 2016 een nettowinst wist te halen van 636 miljoen euro.

Voor een bedrijf echter is het een moeilijke beslissing die weloverwogen genomen moet worden, iets wat Mercadona dan ook gedaan heeft. De nettowinst van de supermarktketen is de laatste jaren alleen maar aan het stijgen en in 2016 was deze 636 miljoen euro, 25 miljoen euro meer dan de 611 miljoen euro van 2015. Ook de omzet in 2016 steeg met 3,9% naar 19,8 miljard euro, een nieuw record voor het Spaanse bedrijf.

Naast een betere omzet en hogere winst werden er ook 4.000 banen gecreëerd in 2016 waarna het aantal werknemers nu op 79.000 is komen te staan. Het aantal winkels steeg van 1.574 supermarkten in 2015 naar 1.614 op het einde van 2016, een 2,5% of 50 winkels meer.

Gedurende 2016 heeft Mercadona 685 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe supermarkten of het verbeteren van reeds bestaande winkels. Nu heeft Mercadona besloten dat ze de komende twee jaar dus minder willen gaan verdienen om zo meer te kunnen investeren.

Eerder schreven we al over het feit dat Mercadona meer wil gaan doen met hun website en het online shoppen en daar ook vele miljoenen voor heeft uitgetrokken. Daarnaast is Mercadona bezig met de aanpassingen en renovaties van veel supermarkten om deze aan te passen aan het nieuwe “format” of “look” van de supermarkt. Men is van plan in plaats van de 685 miljoen van 2016 meer dan 1,2 miljard te gaan investeren in de nieuwe projecten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Ik kan mij aansluiten bij de vorige reacties,inderdaad gezellige winkels en aangenaam personeel,Kan het personeel van België een voorbeeld aan nemen

  2. ik kan me alleen maar aansluiten bij die twee reacties: het is een “affe” winkelketen. Het enige dat opvalt is dat of de winkelgerant of de regio een invloed heeft op het aanbod. We komen nu nagenoeg reeds 10 jaar in Spanje en het valt op dat bv Mercadona in Roses niet zelfde aanbod heeft als bv in Calafell, Cambrils…. Het stoort niet, maar het valt op!

    1. Ik kom ook heel graag in Mercadona en ken de supermarkt van verschillende steden in Spanje. Ik ben veel in de provinzie Almería en de Mercadona daar heeft spijtig genoeg een kleiner aanbod als de andere supermarkten in deze regio en de Mercadona’s die ik uit de andere steden in Spanje ken en ik vindt er niet altijd wat ik nodig heb.

  3. als ik vergelijk met andere ketens vind ik Mercadona prijs/kwaliteit de beste.
    Men vindt er alles wat men nodig heeft in een gezin en dit in verschillende prijsklassen.
    Vriendelijk personeel en voldoende openingsuren.Er is altijd 1 in de buurt dus grote afstanden rijden is er niet bij. Wij doen er al onze boodschappen en de prijzen zijn een stuk lager dan in België.Ze zijn ook bij de laagste van Spanje (de prijzen )

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken