skip to Main Content
Aena gaat de terminal T2 van het Málaga vliegveld een opknapbeurt geven

Aena gaat de terminal T2 van het Málaga vliegveld een opknapbeurt geven

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De vliegveld beheerder Aena heeft besloten meer dan 6 miljoen euro te gaan investeren in de terminal T2 van het Málaga-Costa del Sol vliegveld. Sinds dat de nieuwe T3 terminal in gebruik is genomen wordt er minder gebruik gemaakt van de T2 terminal en lijkt deze ook niet op de nieuwe aankomst- en vertrekhal. Daar moet nu verandering in gaan komen.

Gedurende de komende 20 maanden en verdeeld over vier verschillende fasen zal de oude T2 terminal voor 6.284.152 euro door Aena een grondige opknapbeurt en make-over gaan krijgen. Comsa heeft de opdracht gekregen van de vliegveld beheerder waarbij dit bedrijf ervoor moet gaan zorgen dat het aspect van de oude T2 terminal meer moet gaan lijken op de nieuwe T3 terminal.

Zo zal alles opnieuw wit geverfd gaan worden en zullen de kolommen roestvrijstalen omhullingen gaan krijgen die ook in de T3 terminal te vinden zijn. Ook de vloertegels zullen aangepast worden aan die van de T3 terminal waarbij er ook veranderingen komen aan het plafond.

Voor de duidelijkheid, de terminal T2 noemen we de oude terminal want deze werd in 1991 in gebruik genomen terwijl de T3 terminal door de krant La Opinión de Málaga als de nieuwe terminal genoemd wordt ook al werd deze alweer 8 jaar geleden in 2010 in gebruik genomen.

Aena heeft nu gekozen voor een opknapbeurt omdat er elk jaar meer passagiers bij komen en de T2 terminal steeds vaker gebruikt gaat worden. Gedurende 2017 ontving het vliegveld Málaga-Costa del Sol 18.628.876 passagiers, een stijging van 11% ten opzichte van 2016, waarbij voor het eerst deze grens van 18 miljoen passagiers gepasseerd werd.

Foto: La Opninión de Málaga

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Prima zaak! Vond T2 na de opening van T3 toch een beetje een ondergeschoven kindje. Hopelijk plaatsen ze ook iets van een overkapping aan de buitenkant (ingang), want daar kan het in de zomer wel eens ondraaglijk warm zijn.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken