skip to Main Content
Tips en tricks voor autohuur in Spanje

Tips en tricks voor autohuur in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Stel je gaat een rondreis maken door Spanje dan is de kans erg groot dat je na je vliegreis in een huurauto stapt. Ondanks dat de populariteit van autohuur de afgelopen jaren explosief is toegenomen, denken nog steeds veel mensen dat het huren van auto’s gepaard gaat met veel stress. Dit is natuurlijk al lang niet meer het geval, aangezien het huren van auto’s steeds gemakkelijker wordt. Holidaycars heeft een aantal tips voor je verzameld die jouw rondreis door Spanje nog aangenamer moeten maken!

Er zijn een aantal zaken die je voor je vertrek al kunt regelen om zo met een gerust hart aan de reis te beginnen. Om te beginnen is het altijd verstandig om reviews te checken van verschillende autoverhuurbedrijven. Let bij het checken van reviews wel op dat je de reviews bekijkt van de locatie waar je van plan bent een auto te huren. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een verhuurder op zijn locatie in Amerika een goede service biedt maar dat dit op zijn locatie in Europa wat minder geregeld is.

Daarnaast is het ook altijd handig om op voorhand op te zoeken of een autoverhuurder daadwerkelijk op het vliegveld is gevestigd. Sommige verhuurders bevinden zich namelijk buiten het vliegveld en zijn enkel via een shuttle bus te bereiken. Het adres van de verhuurder staat op de voucher aangegeven. Neem ook altijd even je verzekeringsvoorwaarden door voordat je vertrekt. Mocht er onverhoopt iets gebeuren ben je in ieder geval op de hoogte van de stappen die je dient te ondernemen. Tot slot is het ook van belang dat je niet vergeet de creditcard mee te nemen. Autohuur gaat vrijwel altijd via de creditcard aangezien de borg hierop ingehouden kan worden.

Als je bovenstaande tips thuis alvast opvolgt, kun je met een gerust hart aan de reis beginnen. Wel zijn er nog een aantal dingen waarop je moet letten wanneer je bent geland op het vliegveld. Zo is het altijd verstandig om één persoon van uw reisgezelschap alvast naar de balie van de autoverhuurder te sturen wanneer de rest op de koffers aan het wachten is. Zo bespaart je jezelf en je reisgezelschap kostbare wachttijd welke je vervolgens kan gebruiken om jouw huurauto goed te controleren met je verhuurder. Het is van belang om dit samen te doen zodat je 100% zeker weet dat je niet voor verrassingen komt te staan. Ook kun je dan meteen afstemmen op welke locatie je jouw huurauto wenst in te leveren. Als je de huurauto op een andere locatie wenst in te leveren dan waar je hem hebt opgehaald, is het gebruikelijk dat je dit samen met de verhuurder afstemt op het moment dat je jouw huurauto op gaat halen.

Nu ben je op de hoogte van verschillende zaken die komen kijken bij het huren van een auto. Voor meer informatie verwensen wij u graag naar de website van Holidaycars.

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Dit bericht heeft 17 reacties
 1. Velen van die verhuurbedrijven in Spanje hebben ook een NL-talige site.
  Je kunt eenvoudig een inventarisatie/vergelijk doen en in plaats van die (dure) afkoopverzekering van de verhuurder, kun je overwegen om deze los afsluiten bij;
  Eigen Risico Verzekering Autohuur. – Allianz Global Assistance
  of
  huurautoverzekering.com

 2. Huur vanuit Nederland gewoon je auto via Sunny Cars gevestigd in Hoofddorp ( is makkelijk als er een dispuut is) dan is o.a. de tweede bestuurder gratis onbeperkte KM en is alles inbegrepen dus geen extra verzekeringen etc.en mocht je schade hebben die het verhuurbedrijf alsnog aan je door berekend gewoon de kopierekening naar sunny cars opsturen en binnen 5 dagen staat het bedrag weer op je rekening SUPER service 24/7 bereikbaar.

  Ik doe dit al jaren en het is gewoon SUPER.

 3. Taxi { de bekende particulier } zij staan meestal iets verder van de vaste taxi standplaats uit het zicht. En verderop gelegen in de buurt van de arrival hal op parkeerplaatsen . Gewoon aanspreken met Nederlands en vragen over de prive taxi. Of met het openbaar vervoer , mits de aansluiting / bestemming acceptabel te bereiken is. Overstappen brengt voor sommigen verwarring indien men niet de spaanse taal beheerst.
  De trein is er ook nog . Wel meer gedoe met de koffers , maar dat is een persoonlijke keuze.

  Er zijn ook particuliere bus maatschappijen die ook enkele bussen hebben staan bij vliegvelden in Alicante bijv. die zijn iets duurder . Ik betaalde toen 2014 / 2015 10 euro voor een bus ticket . { Deze bus is geen openbaar vervoer }

  De kosten / bus van het openbaar vervoer valt reuze mee. Wat tegen valt is het bereik de afstand vliegveld / bus-halte { openbaar vervoer }. Niet echt dichtbij . De keuze om toch voor een huur auto te kiezen. Is aan de persoon zelf die meer vrijheid in vervoer wenselijk vindt. Of nodig heeft.
  Afweging van kosten is menselijk en ik kan mij voorstellen dat plus minus 100 / 120 euro voor een taxi de reden is om niet een taxi te nemen.

  Zelf ben ik vanaf Alicante / vliegveld met de prive bus 10 euro naar benidorm gegaan en daarna met de taxi eindbestemming Altea. Dat koste 26 euro 10 plus 26 euro = 36 euro in totaal.

  De prive TAXI kost 45 / 50 euro Alicante / vliegveld wel voor de deur apartement in Altea. Retour hetzelfde bedrag. Als men een grotere prive taxi neemt wordt het duurder.

  P.s. ik heb geen ervaring met het huren van een huur auto via Alicante / vliegveld. Geen vertrouwen in en bij schade in Spanje wat snel kan voorkomen. Het parkeer gedrag in Spanje nee echt niet wat een rare situaties ik heb gezien van dichtbij. Nogmaals nee , ik wil niet de dupe zijn van portier schade. Met beleid een portier opendoen op de parkeerplaats is niet te verwachten. Zelfs inpandige parkeer garages bieden geen deukvrije zekerheid .

  1. Die ILLEGALE privé taxis moeten vermeden worden. Ze zijn niet verzekerd voor bezoldigd personenvervoer. Bovendien werken ze in ‘t zwart en doen ze dus eveneens aan broodroof.
   Als je iets tegenkomt en je zit in zo’n illegale taxi ben je (terecht) mee de pineut.
   Gelukkig doet de politie regelmatig controle aan de luchthaven om die “pest” uit te roeien.

 4. Ik kom reeds meer dan 35 jaar in Spanje. Toen de goedkope vluchten begonnen ben i overgestapt op huren van auto. Dat zal nu ongeveer 20 jaar zijn. Elke keer is het weer hetzelfde liedje op de luchthavens bij de autoverhuur balie. Het maakt niet uit welke maatschappij dat je neemt over al is er weer die verzekeringskwestie. Ze lokken met goedkope verhuurtarieven en willen je steeds weer die dure verzekeringen aansmeren. Als je via AXA in Nederland een all-risk-dekking afsluit doet je creditkaart het opeens niet meer aan de balie. Niet voor niets zijn er via de ANWB autos te huur bij Spaanse bedrijven waar alles inclusief is. Wel , uiteraard, een stuk duurder dan de Loktarieven. Het was en is nog steeds verlakkerij en ik erger mij er nog steeds aan. Overigens ook bij Holidaycars dezelfde ervaring

 5. Niet alleen minimum 25 jaar, maar OOK MAX 70 JAAR!! Ben je ouder dan 70 wordt je bij veel maatscappijen niet meer toegelaten qua verzekering! Ga na bij autohuur of werkelijk ALLE schade v erzekerd is, door wel, of niet eigen schuld! Soms ben je goedkoper af met een taxi ipv een huurauto, als je de 70 voorbij bent! (en dit geldt niet alleen in Spanje, maar in de meeste landen). Wees gerust: ik weet wwarover ik spreek: ik reis reeds méér dan 35 door heel Spanje.

 6. Plaatsing van dit artikel valt ook mij tegen van SpanjeVandaag.
  Het is een reclamespot die onervaren huurders op het verkeerde been zet. Het is geen tralala maar een slangenkuil, in ieder geval in Spanje, uitzonderingen daargelaten. Ik zou een A4 vol kunnen schrijven met adviezen en ervaringen over de slinkse wijzen om de soms belachelijk lage verhuurtarieven te (over)compenseren! Ik noem er enkele.
  ALTIJD vooraf via internet boeken, zeker ook als je van plan bent om op andere locatie in te leveren. Niet “even” maar zeer grondig de auto controleren op krassen, deuken e.d., ook op plaatsen die je makkelijk over het hoofd ziet zoals onderzijde bumpers (trekhaak schades). En in geval je credit-kaart plotseling weigert bij de balie laat de kaart dan in een ander apparaat stoppen. Goeie kans dat ie het dan wel weer doet! Sterkte allemaal.

 7. Nog een tip, loop even om de auto heen en maak foto´s of filmpje. Ze denken altijd dat er nieuwe bij zitten !!!!! Als er echt iets mankeert ( zo tegen schemer, als het niet zo duidelijk meer is) en je ziet iets wat niet deugd, haal er iemand bij. Zucht en hijg, maar het scheelt een hoop ellende achteraf !!!! Wij `een aanbieding` voor een tientje meer !!!! Prachtige BMW, nee geen schade!!! Haha, de hele sierstrip was eraf !!
  Ook een keer antenne afgebroken, ach!!!! 2 dagen een stortbui en we stonden met ons voeten in het water. Schade????? niet voor ons. Maar verder nooit problemen, je moet alleen even opletten.

 8. Let ook op de extra kosten; ik heb vaak meegemaakt dat de aanvullende verzekering duurder was dan de huur van de auto zelf; de huren zijn een vechtmarkt om klanten te lokken; als je eenmaal hebt geboekt krijg je pas aan de balie te horen hoeveel de verzekering is; tip: huur altijd met uitsluitend WA-verzekering en geen flauwekul zoals toeslagen voor ruiten en onderkant van de auto; de korting op de huur wordt ruim terugverdiend met winst op de extra verzekeringen; in bedrijfstermen: cross-subsidie.
  Ook: het huren van een auto met een half gevulde tank is interessanter; vermeld dat bij de boeking; verhuurbedrijven rekenen ZEER hoge literprijzen; na afloop dus ook weer met een halve tank inleveren.

  1. Leuk en aardig, houdt er rekening mee dat een borg vandaag de dag een kleine €1000,- is. Dus heb je een te beperkt krediet limiet kun je voor een heel onaangename situatie staan als de borg (bijna) je gehele krediet opsoupeert.

 9. Wat een waardeloos artikel, dat ben ik niet gewoon van Spanje Vandaag. Het ontbreekt werkelijk aan essentiële informatie zoals bvb dat de bestuurder minimaal 25 jaar moet zijn aldus de Spaanse verzekeraars van huurauto’s.
  Er ontbreekt nog veel meer informatie om dit artikel tot een waardevol artikel te maken.

 10. Op internet geef ik al reeds ophaal en afleveringsadres. Ook geeft in zeker in Spanje de tijd van ene wacht op de koffer en de ander kan al vast de auto controleren niet thuis. Op veel vlieghavens krijg je de sleutel en vertellen ze je in welke parkeer afdeling in welke rij je de auto kunt vinden aan de hand van een nummerbord . Dit is me zowel in Spanje Sevilla als in Eindhoven overkomen. In Eindhoven stond van tanken van vol naar vol maar de tank was leeg, dus let even op de tank inhoud. Ik moest dus terug naar het boekingskantoor om verhaal te halen. De auto werd geruild voor een andere en ik was weer een half uur kwijt.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken