skip to Main Content
Aswoensdag is in Spanje de ‘entierro de la sardina’ (afsluiting carnaval)
Las Palmas / Flickr

Aswoensdag is in Spanje de ‘entierro de la sardina’ (afsluiting carnaval)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Terwijl carnaval begint met de ‘jueves lardero’ ofwel de vette donderdag eindigt het feest met de ‘entierro de la sardina’ wat gezien kan worden als aswoensdag ofwel ‘miércoles de ceniza’. Het gaat hier om een ceremonie die op veel plaatsen op woensdag gevierd wordt en op sommige plaatsen ook op de zondag.

De ‘entierro de la sardina’ ofwel de begrafenis van de sardine kondigt het einde aan van de carnavalsdagen. Het is meestal een carnavalsoptocht die een begrafenis nabootst en eindigt met het verbranden van het symbolische figuur in de vorm van een sardine.

Een van de uitzonderingen op de begrafenis van de sardine als afsluiting van carnaval is te vinden in Murcia waar de ‘entierro de la sardina’ na de Semana Santa plaatsvindt. Dat gebeurt tijdens de ‘fiestas de primavera’ ofwel de lentefeesten op de zaterdag na de ‘semana santa’ ofwel de heilige week (Pasen dus).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken