Problemen bij ING Spanje vanwege personeel callcenter

Problemen bij ING Spanje vanwege personeel callcenter
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De van oorsprong Nederlandse bank ING en de vakbonden hebben een onenigheid over het personeel van het eigen callcenter in Spanje. Om kosten te drukken en efficiënter te kunnen werken wil de ING in Spanje de 157 medewerkers van het servicenter verplaatsen naar het bedrijf Servinform SA maar de werknemers maken zich daar zorgen om en menen dat de kwaliteit van de service achteruit zal gaan.

15% van het personeel van ING in Spanje, te weten 157 medewerkers, werken voor het callcenter in Torrejón de Ardoz dat tot nu toe in eigen beheer is. Het uitbesteden van het werk van de callcenters is niets nieuws voor ING Bank España want er zijn al 900 medewerkers werkzaam in vier teams via verschillende bedrijven.

Maar de 157 callcenter medewerkers die op 1 maart te horen kregen dat ze vanaf 16 maart niet meer direct voor ING zullen werken maar voor Servinform SA zijn ongerust. Ze maken zich, ondanks de beloftes van ING, zorgen om de contracten en arbeidsvoorwaarden.

ING Spanje zegt ten eerste dat de arbeidsvoorwaarden voor de te verplaatsen callcenter medewerkers hetzelfde zal blijven en ten tweede dat de service die de bank biedt niet beïnvloed zal worden. De bank herinnert eraan dat 90% van de telefonische informatie reeds via de overige bedrijven gaat en de service is daardoor niet beïnvloed.

De 157 medewerkers die vanaf 16 maart zullen moeten gaan verhuizen geven telefonisch service en informatie over hypotheek-, financierings- en beleggingsproducten van de ING in Spanje. Op de website Change.org is inmiddels een campagne gestart door de medewerkers.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
10 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Internationale criminele organisaties blijven altijd het liefst buiten de spotlights!!
Zolang overheden volledig afhankelijk blijven van financiële instellingen kun je kiezen wat je wil, maar zij houden de belangrijkste en beslissende stem in het financiële spel!!
Geniet van de gratis zon!!

ING is waardeloos. Geprobeerd hypotheek af te sluiten en na een persoonlijk contact op kantoor werd ik overgedragen aan het callcenter dat werkelijk geen notie had waar het over ging. En bij het kantoor hoefde ik niet meer aan te komen. Het callcenter bleek totaal ondeskundig. Ik heb ik weet niet hoeveel kg papier moeten aanleveren maar oferte bleef uit. Tig keer bellen, het huis leek aan mijn neus voorbij te gaan maar gelukkig had ik ook bij andere banken ofertes aangevraagd. Uiteindelijk, na weken wachten, bellen en mailen, kwam er geen oferte maar een uitnodiging om de papieren voor… Lees verder »

Ik heb de laatste tijd alleen maar problemen met ING Spanje. App voor bedrijven werkt niet. Vaak moeilijk inloggen op zakelijke account. Prive alles prima. Maar zakelijk ronduit slecht. Bellen dan kom je in een bucle van dat antwoord apparaat.
Uiteindelijk na 10 dagen. reactie op mijn dagelijkse vraag via twitter een antwoord gekregen.
Een antwoord dat gewoon ook niet klopte.
ING doet het niet zo best is mijn mening.

Ben zeer tevreden met de ING en heb vandaag mijn nieuwe bankpas ontvangen, en ze hebben een kantoor in Alicante hoofdstad wat je zondermeer kunt bezoeken. Verders altijd goed geholpen aan de telefoon en ook op het ING kantoor allemaal vriendelijke mensen En pinnen doet ik op B5 automaten en via Twyp gratis en de rekening zelf plus de bankpassen zijn vrij van kosten.

Gaat echt niet goed bij ING Spanje dit jaar. In plaats van te vragen om een verklaring fiscaal adres vragen ze je per aangetekende brief om een tegenrekening zodat ze je rekening kunnen sluiten. Letterlijk. Pas als je erover belt blijkt dat ze alleen dat ene formulier nodig hebben. En als je belt zeggen ze standaard dat de wachttijden erg lang zijn in de hoop dat je ophangt, maar je wordt als je wacht toch snel geholpen. Je kunt je ook terug laten bellen maar dat doen ze niet, een computer belt je dan en zodra je oppakt hangt het… Lees verder »

Grootste probleem voor ING in Spanje is dat ze eigenlijk geen fysieke kantoren hebben en laten we wel wezen, de meeste mensen in Spanje zijn toch erg gewend aan hun bankkantoor, kijk maar eens naar de enorme rijen in de bank hal van de meeste banken. Daarnaast is het gebrek aan persoonlijk contact iets dat we als mens toch nog altijd niet zo lekker vinden, het is zeer onpersoonlijk en ik vind persoonlijk de aanpak van en bij ING Direct erg grof en onvriendelijk. En dat ben ik, iemand die vroeger zelf jaren bij een bank als ING heeft gewerkt,… Lees verder »

Ik ben juist zeer tevreden over ING bank in Cadiz . Oké als het druk is moet je een nummer trekken. Maar er loopt bij die drukte wel iemand rond die vraagt wat je probleem is en je eventueel met kleine problemen direct help via 1 van de 5 computers die er staan ,zodat je binnen 5 minuten weer buiten staat . En mijn verzekeringen automatisch laten afschrijven via mijn Nederlandse bank doet Linea directa ook en gratis is logisch alle overboekingen binnen de EU tot 50.000 is gratis .

Mee eens Juan. Een ander probleem is dat de call-centers ongelooflijk lage salarissen betalen en ze zullen best wel veel verloop van personeel hebben. Misschien kunnen die mensen home-office werken om daar de lange stories van met name de Spaanse klanten aan te horen. Dat lange wachten aan de telefoon is net zo vervelend als te moeten wachten in een bankhal. Om deze reden heb ik mijn BBVA rekening opgezegd en geniet de bekende Catalaanse bank mijn voorkeur, die heb ik op loopafstand, het personeel is goed opgeleidt en hebben een “think out of the box” mentaliteit. Voor mij dan… Lees verder »

Goh Anton, dan blijft er voor jou dus niet één bank over!????

Klopt helemaal, goede banken zijn niet meer te vinden. Maar dat is niet alleen in Spanje zo hoor.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.