skip to Main Content
Problemen bij ING Spanje vanwege personeel callcenter
123rf

Problemen bij ING Spanje vanwege personeel callcenter

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De van oorsprong Nederlandse bank ING en de vakbonden hebben een onenigheid over het personeel van het eigen callcenter in Spanje. Om kosten te drukken en efficiënter te kunnen werken wil de ING in Spanje de 157 medewerkers van het servicenter verplaatsen naar het bedrijf Servinform SA maar de werknemers maken zich daar zorgen om en menen dat de kwaliteit van de service achteruit zal gaan.

15% van het personeel van ING in Spanje, te weten 157 medewerkers, werken voor het callcenter in Torrejón de Ardoz dat tot nu toe in eigen beheer is. Het uitbesteden van het werk van de callcenters is niets nieuws voor ING Bank España want er zijn al 900 medewerkers werkzaam in vier teams via verschillende bedrijven.

Maar de 157 callcenter medewerkers die op 1 maart te horen kregen dat ze vanaf 16 maart niet meer direct voor ING zullen werken maar voor Servinform SA zijn ongerust. Ze maken zich, ondanks de beloftes van ING, zorgen om de contracten en arbeidsvoorwaarden.

ING Spanje zegt ten eerste dat de arbeidsvoorwaarden voor de te verplaatsen callcenter medewerkers hetzelfde zal blijven en ten tweede dat de service die de bank biedt niet beïnvloed zal worden. De bank herinnert eraan dat 90% van de telefonische informatie reeds via de overige bedrijven gaat en de service is daardoor niet beïnvloed.

De 157 medewerkers die vanaf 16 maart zullen moeten gaan verhuizen geven telefonisch service en informatie over hypotheek-, financierings- en beleggingsproducten van de ING in Spanje. Op de website Change.org is inmiddels een campagne gestart door de medewerkers.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Internationale criminele organisaties blijven altijd het liefst buiten de spotlights!!
  Zolang overheden volledig afhankelijk blijven van financiële instellingen kun je kiezen wat je wil, maar zij houden de belangrijkste en beslissende stem in het financiële spel!!
  Geniet van de gratis zon!!

 2. ING is waardeloos. Geprobeerd hypotheek af te sluiten en na een persoonlijk contact op kantoor werd ik overgedragen aan het callcenter dat werkelijk geen notie had waar het over ging. En bij het kantoor hoefde ik niet meer aan te komen. Het callcenter bleek totaal ondeskundig. Ik heb ik weet niet hoeveel kg papier moeten aanleveren maar oferte bleef uit. Tig keer bellen, het huis leek aan mijn neus voorbij te gaan maar gelukkig had ik ook bij andere banken ofertes aangevraagd. Uiteindelijk, na weken wachten, bellen en mailen, kwam er geen oferte maar een uitnodiging om de papieren voor de hypotheek te komen tekenen. Toen had ik mijn huis al een aantal weken daarvoor via een andere bank gekocht èn ING daarover geïnformeerd. Toen ik derhalve deze uitnodiging weigerde waren ze nog boos ook. Ze hebben mij ruim 2 maanden aan het lijntje gehouden en verkeerd geïnformeerd. Nee, wat mij betreft nooit meer ING. Prutsers zijn het.

 3. Ik heb de laatste tijd alleen maar problemen met ING Spanje. App voor bedrijven werkt niet. Vaak moeilijk inloggen op zakelijke account. Prive alles prima. Maar zakelijk ronduit slecht. Bellen dan kom je in een bucle van dat antwoord apparaat.
  Uiteindelijk na 10 dagen. reactie op mijn dagelijkse vraag via twitter een antwoord gekregen.
  Een antwoord dat gewoon ook niet klopte.
  ING doet het niet zo best is mijn mening.

 4. Ben zeer tevreden met de ING en heb vandaag mijn nieuwe bankpas ontvangen, en ze hebben een kantoor in Alicante hoofdstad wat je zondermeer kunt bezoeken. Verders altijd goed geholpen aan de telefoon en ook op het ING kantoor allemaal vriendelijke mensen En pinnen doet ik op B5 automaten en via Twyp gratis en de rekening zelf plus de bankpassen zijn vrij van kosten.

 5. Gaat echt niet goed bij ING Spanje dit jaar. In plaats van te vragen om een verklaring fiscaal adres vragen ze je per aangetekende brief om een tegenrekening zodat ze je rekening kunnen sluiten. Letterlijk. Pas als je erover belt blijkt dat ze alleen dat ene formulier nodig hebben.

  En als je belt zeggen ze standaard dat de wachttijden erg lang zijn in de hoop dat je ophangt, maar je wordt als je wacht toch snel geholpen. Je kunt je ook terug laten bellen maar dat doen ze niet, een computer belt je dan en zodra je oppakt hangt het op. En na drie van zulke “pogingen” mailen ze dat ze je niet hebben kunnen bereiken.

  Ik hou niet van banken die zo respectloos met klanten omgaan en zo liegen.

  1. Grootste probleem voor ING in Spanje is dat ze eigenlijk geen fysieke kantoren hebben en laten we wel wezen, de meeste mensen in Spanje zijn toch erg gewend aan hun bankkantoor, kijk maar eens naar de enorme rijen in de bank hal van de meeste banken.
   Daarnaast is het gebrek aan persoonlijk contact iets dat we als mens toch nog altijd niet zo lekker vinden, het is zeer onpersoonlijk en ik vind persoonlijk de aanpak van en bij ING Direct erg grof en onvriendelijk.
   En dat ben ik, iemand die vroeger zelf jaren bij een bank als ING heeft gewerkt, in Nederland dat wel.
   Het concept van ING Direct is in de basis goed, ze zijn goedkoop, redelijk effectief, maar zodra iets buiten de standaard valt, is het gelijk trouble in paradise en zetten ze externe mensen in om het op te lossen en dat werkt vaak niet goed.
   Ik heb ze alleen zelf genomen omdat ze geen commissie rekenen voor de meeste zaken en omdat sommige instanties om iets te regelen nu eenmaal een rekening vragen die in Spanje haar domicilie heeft.
   Wij gebruiken de ING Spanje rekening eigenlijk nooit, als je al iets ermee moet openen geef ik die op en daarna betaal ik de facturen simpel via buitenlandse rekeningen en nog nooit problemen mee gehad.
   Overigens is het ook nog eens zo dat bedrijven via SEPA gewoon heel simpel bij een bank elders in de EU zouden moeten kunnen incasseren, maar ze vinden die lastig, hun systemen zijn er niet op gemaakt en zo zijn er meer problemen.
   MUTA voor de autopolis haalt gewoon de premie van een rekening in NL, kost niets extra´s ook nog eens, dus het kan wel heh.

   1. Ik ben juist zeer tevreden over ING bank in Cadiz . Oké als het druk is moet je een nummer trekken. Maar er loopt bij die drukte wel iemand rond die vraagt wat je probleem is en je eventueel met kleine problemen direct help via 1 van de 5 computers die er staan ,zodat je binnen 5 minuten weer buiten staat . En mijn verzekeringen automatisch laten afschrijven via mijn Nederlandse bank doet Linea directa ook en gratis is logisch alle overboekingen binnen de EU tot 50.000 is gratis .

   2. Mee eens Juan.
    Een ander probleem is dat de call-centers ongelooflijk lage salarissen betalen en ze zullen best wel veel verloop van personeel hebben.
    Misschien kunnen die mensen home-office werken om daar de lange stories van met name de Spaanse klanten aan te horen.
    Dat lange wachten aan de telefoon is net zo vervelend als te moeten wachten in een bankhal.
    Om deze reden heb ik mijn BBVA rekening opgezegd en geniet de bekende Catalaanse bank mijn voorkeur, die heb ik op loopafstand, het personeel is goed opgeleidt en hebben een “think out of the box” mentaliteit. Voor mij dan hé….

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken