Search
menu
Search

Problemen bij ING Spanje vanwege personeel callcenter

Oeps ... foto ontbreekt!

Problemen bij ING Spanje vanwege personeel callcenter

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De van oorsprong Nederlandse bank ING en de vakbonden hebben een onenigheid over het personeel van het eigen callcenter in Spanje. Om kosten te drukken en efficiënter te kunnen werken wil de ING in Spanje de 157 medewerkers van het servicenter verplaatsen naar het bedrijf Servinform SA maar de werknemers maken zich daar zorgen om en menen dat de kwaliteit van de service achteruit zal gaan.

15% van het personeel van ING in Spanje, te weten 157 medewerkers, werken voor het callcenter in Torrejón de Ardoz dat tot nu toe in eigen beheer is. Het uitbesteden van het werk van de callcenters is niets nieuws voor ING Bank España want er zijn al 900 medewerkers werkzaam in vier teams via verschillende bedrijven.

Maar de 157 callcenter medewerkers die op 1 maart te horen kregen dat ze vanaf 16 maart niet meer direct voor ING zullen werken maar voor Servinform SA zijn ongerust. Ze maken zich, ondanks de beloftes van ING, zorgen om de contracten en arbeidsvoorwaarden.

ING Spanje zegt ten eerste dat de arbeidsvoorwaarden voor de te verplaatsen callcenter medewerkers hetzelfde zal blijven en ten tweede dat de service die de bank biedt niet beïnvloed zal worden. De bank herinnert eraan dat 90% van de telefonische informatie reeds via de overige bedrijven gaat en de service is daardoor niet beïnvloed.

De 157 medewerkers die vanaf 16 maart zullen moeten gaan verhuizen geven telefonisch service en informatie over hypotheek-, financierings- en beleggingsproducten van de ING in Spanje. Op de website Change.org is inmiddels een campagne gestart door de medewerkers.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?