Politie arresteert in Valencia een door Nederland gezochte crimineel

Politie arresteert in Valencia een door Nederland gezochte crimineel
Beeld: Guardia Civil

Politie arresteert in Valencia een door Nederland gezochte crimineel

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De politie heeft in Valencia een door de Nederlandse justitie gezochte crimineel aangehouden. Volgens de Spaanse kranten gaat het om de 21-jarige E.G.L. die door Nederland voor een moord in Amsterdam in 2019 wordt gezocht. De Nederlander bevond zich bij zijn aanhouding bij een Turkse terrorist en in het bezit van 11 kilo zogenaamde ‘roze cocaïne’.

De door de Nederlandse justitie gezochte 21-jarige Nederlander heeft in 2019 in Amsterdam een 26-jarige man op een parkeerplaats doodgeschoten. Deze aanslag werd opgenomen door beveiligingscamera’s maar de dader zelf vluchtte, zoals we dus nu weten naar Valencia.

De Guardia Civil wist E.G.L. dus te arresteren toen hij zich bij een Turkse terrorist van de extreemrechtse organisatie Grey Wolves bevond. Samen met de twee mannen vond de politie ook 11 kilo zogenaamde ‘roze cocaïne’, 300 kilo DDMA, 3 kilo heroïne en 350.000 euro in contant geld.

De zogenaamde ‘roze cocaïne’, die vaak wordt gebruikt in combinatie met andere illegale drugs, met name MDMA, wordt door sommige deskundigen beschouwd als een favoriet op de wereldwijde drugsmarkt. Het is een drug van de high society vanwege zijn exclusiviteit en hoge prijs van meer dan 100 euro per gram.

Het onderzoek van de Spaanse politie startte in Barcelona waarna dat verder ging in Marbella en Portugal maar uiteindelijk de Nederlandse crimineel dus in Valencia kon arresteren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.