Voortvluchtige Belg aangehouden in Altea in Alicante

Voortvluchtige Belg aangehouden in Altea in Alicante
Beeld: Policía Nacional

Voortvluchtige Belg aangehouden in Altea in Alicante

ALICANTE – De Nationale Politie heeft in de kustplaats Altea in de provincie Alicante een 46-jarige voortvluchtige man met de Belgische nationaliteit aangehouden. De man wordt in België bezocht vanwege het behoren tot een criminele bende, drugssmokkel en witwaspraktijken waarvoor hij tot acht jaar celstraf werd veroordeeld.

De 46-jarige man met de Belgische nationaliteit is vorig jaar in Gent tot acht jaar celstraf veroordeeld maar hij sloeg op de vlucht. Later wist de Belgische politie de voortvluchtige man in Altea, in de Marina Baja streek aan de Costa Blanca te lokaliseren. Omdat er een internationaal aanhoudingsbevel afgegeven was, werd de Policía Nacional ingeschakeld die de man wist te arresteren.

De Belgische man liep op straat in zijn nieuwe woonplaats Altea toen hij overdonderd werd door de agenten die hem snel en zonder weerstand in de boeien konden slaan. De Belgische autoriteiten beschuldigen hem ervan het hoofd te zijn van een criminele organisatie die hij tussen 2012 en 2017 leidde. Met die bende zou hij verantwoordelijk zijn voor de handel in meer dan 1.500 kilo cocaïne in een voor dit doel omgebouwd zeeschip.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.