Search
menu
Search

Voortvluchtige Belg aangehouden in Altea in Alicante

Voortvluchtige Belg aangehouden in Altea in Alicante
Beeld: Policía Nacional

Voortvluchtige Belg aangehouden in Altea in Alicante

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De Nationale Politie heeft in de kustplaats Altea in de provincie Alicante een 46-jarige voortvluchtige man met de Belgische nationaliteit aangehouden. De man wordt in België bezocht vanwege het behoren tot een criminele bende, drugssmokkel en witwaspraktijken waarvoor hij tot acht jaar celstraf werd veroordeeld.

De 46-jarige man met de Belgische nationaliteit is vorig jaar in Gent tot acht jaar celstraf veroordeeld maar hij sloeg op de vlucht. Later wist de Belgische politie de voortvluchtige man in Altea, in de Marina Baja streek aan de Costa Blanca te lokaliseren. Omdat er een internationaal aanhoudingsbevel afgegeven was, werd de Policía Nacional ingeschakeld die de man wist te arresteren.

De Belgische man liep op straat in zijn nieuwe woonplaats Altea toen hij overdonderd werd door de agenten die hem snel en zonder weerstand in de boeien konden slaan. De Belgische autoriteiten beschuldigen hem ervan het hoofd te zijn van een criminele organisatie die hij tussen 2012 en 2017 leidde. Met die bende zou hij verantwoordelijk zijn voor de handel in meer dan 1.500 kilo cocaïne in een voor dit doel omgebouwd zeeschip.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?