skip to Main Content

Beveiliging in treinen en stations Catalunya opgevoerd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Else Beekman) Het regionale bestuur van Catalunya, la Generalitat, gaat het aantal beveiligingscamera’s op stations en in treinen verhogen om zo geweldsdelicten en agressie te voorkomen. Dit maakte de secretaris van Mobiliteit, Damià Calvet, maandag bekend.

De toegang tot perrons wordt beperkt. Ook wordt er een speciaal beveiligingsteam van de Mossos d’Esquadra opgericht dat gaat surveilleren in alle typen openbaar vervoer in de deelstaat, waaronder treinen, metro’s en ook het vliegveld El Prat.

Volgens woordvoerders van de Mossos en de Generalitat bestaat er een direct verband tussen het aantal zwartrijders en het aantal vandalistische en geweldsincidenten. Op dit  moment hangen camera’s op 60% van de in totaal 109 Renfe-stations en in 20% van alle treinstellen.

Agressie

De meeste incidenten gebeuren in de metro van Barcelona, gevolgd door de treinstellen van Renfe en Ferrocarriles van de Generalitat. 12 incidenten vonden plaats in bussen en 5 op tramstations. Het merendeel gaat om agressie tegen bewakers en conducteurs. In de eerste maanden van 2011 zijn er al 66 incidenten gemeld waarbij de Mossos moest optreden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend