skip to Main Content

Gestolen scooters op valreep niet verscheept vanuit haven Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Else Beekman) De Mossos d’Esquadra hebben in de haven van Barcelona weten te voorkomen dat 21 gestolen brommers naar Tanger (Marokko) werden verscheept.

Dit werd woensdag middels een persbericht bekend gemaakt. Bij het onderscheppen van de gestolen vracht is een Fransman van 56 jaar aangehouden die van heling wordt verdacht. Met een volgeladen vrachtwagen probeerde deze Louis M.F. de haven van Barcelona binnen te rijden.

Zwarte markt

Voor zover nu bekend, zijn de scooters afkomstig uit Catalonië  en diverse andere delen van Spanje. Met busjes en kleine vrachtwagens laden groepjes dieven de scooters in en brengen deze naar opslagruimten op industrieterreinen buiten Barcelona om ze vervolgens per schip of over de weg naar Marokko te transporteren. Hier worden ze op de zwarte markt verkocht voor een prijs tussen de 1000 en 2000 euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend