skip to Main Content

Spanje heeft geen financiële hulp nodig

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Volgens IMF-president Dominique Strauss-Kahn heeft Spanje de correcte financiële stappen genomen om het vertrouwen van de markten terug te winnen en heeft geen internationale financiële hulp nodig.

Deze mening verwoordde hij in interviews met de Spaanse krant El Pais, de Amerikaanse Washington Post en de Italiaanse La Repubblica. Volgens Strauss-Kahn hebben de hervormingen van de Spaanse overheid zowel op fiscaal gebied als in het pensioenstelsel, de arbeidsmarkt en de bankensector de gewenste effecten.

De IMF-leider gaf aan dat Spanje, in tegenstelling tot wat de laatste maanden de heersende trend was, zeker niet gelijk is te stellen met landen als Griekenland en Portugal, omdat de situatie waarin die landen verkeren ‘heel anders is’.

Positief

Dit positieve geluid komt terwijl de markten nog steeds sceptisch zijn over de strijd die Spanje levert om uit de economische en financiële crisis te geraken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend