skip to Main Content

Verdere hervormingen Spaanse arbeidsmarkt nodig

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) De leider van de Spaanse Bank, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, gelooft dat het ‘essentieel is’ om de reeds ingezette, ambitieuze hervormingen door te zetten om het vertrouwen van de markt te behouden.

Dit zei hij tijdens een lezing voor de 18e editie van de Finance Convention, georganiseerd door adviesbureau Deloitte en AVC. Ordóñez benadrukte specifiek het belang van de hervormingen op de arbeidsmarkt om het huidige systeem soepeler te maken, waardoor er gemakkelijker banen kunnen worden gecreëerd.

Hij waarschuwt dat 2011 voor iedereen, maar met name voor de bankensector, een zeer moeilijk jaar zal worden. Ordóñez sprak lovend over de nieuwe solvabiliteitsregels voor banken in Spanje.

Spaanse banken

Hij voegde daar aan toe dat de visie van internationale investeerders op Spaanse banken is veranderd. Banken dienen volgens hem zo spoedig mogelijk buitenlands kapitaal aan te trekken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend