skip to Main Content
Na het problematische “Saloufest” komt nu de Franse “Karibean SpringBreak” naar Salou

Na het problematische “Saloufest” komt nu de Franse “Karibean SpringBreak” naar Salou

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

springbreak1aSALOU – Al jaren wordt er negatief geschreven over het Britse studentenfeest Saloufest in de badplaats Salou aan de Costa Dorada maar feit is dat elk jaar weer duizenden studenten zich kostelijk vermaken in Salou. Uiteraard zijn er wel eens problemen en worden er bekeuringen uitgeschreven voor wangedrag of drinken op straat maar dat is vaak niet veel anders dan in de maand augustus in de badplaats. Nu Saloufest weer bijna voorbij is en de Britse studenten naar huis gaan, komt er een Franse versie naar Salou.

Tussen 5 en 8 mei zal Salou overgenomen worden door Franse jongeren tijdens het “Karibean Springbreak” event. Gedurende 4 dagen en 3 nachten zal Salou omgetoverd worden tot een Europese Caribische bestemming waarbij meer dan 2.000 springbreakers zullen feesten, zuipen en lol maken.

De organisatie van het feest belooft haar deelnemers feest, alcohol en seks waarbij gesproken wordt over de eerste orgie van Spanje. De organisatie verwacht meer dan 2000 studenten die lol komen maken in de badplaats, dat zijn er veel minder dan tijdens het Saloufest.

Saloufest werd dit jaar weer gevierd in Salou waarbij voor en na Pasen in totaal 7500 Britse studenten naar Salou kwamen om te sporten … maar ook om te feesten, drinken en plezier maken. Dat zijn veel studenten verdeelt over drie groepen maar wel 2000 minder dan vorig jaar toen er 9500 studenten naar Salou kwamen.

Er werden veel bekeuringen uitgeschreven door de politie voor wangedrag maar eenieder die wel eens in Salou geweest is in de maanden juli en augustus weet dat dit wel vaker voorkomt, bij Franse, Nederlandse, Belgische en ook vooral bij Spaanse feestgangers. Ongetwijfeld dat ook de Franse versie veel problematiek zal veroorzaken – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken