skip to Main Content
Spaanse restaurant El Celler de Can Roca in Girona als derde beste ter wereld gekozen

Spaanse restaurant El Celler de Can Roca in Girona als derde beste ter wereld gekozen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – Het Catalaanse restaurant El Celler de Can Roca van de drie broers Joan, Josep en Jordi Roca is maandagavond tijdens de jaarlijkse verkiezing en presentatie van het beste restaurant ter wereld van haar tweede plaats gestoten door het Italiaanse restaurant Osteria Francescana. Op de lijst van The World’s 50 Best Restaurants staat Can Roca nu op de derde plaats.

De gebroeders Roca hadden deze nederlaag niet verwacht maar toch is de derde plaats van zoveel deelnemende restaurants uiteraard niet slecht. Als beste restaurant werd dit jaar Eleven Madison Park gekozen, een restaurant gelegen in het hart van New York. Op de tweede plaats staat dus het Italiaanse Osteria Francescana en als derde het Spaanse El Celler de Can Roca.

Met deze benoeming is het Catalaanse restaurant van de eerste plaats in 2013 naar de tweede plaats in 2014 en weer de eerste plaats in 2015 naar de tweede plaats in 2016 en dus nu de derde plaats in 2017 gegaan. Het restaurant staat dus al jaren in de top drie.

Spanje doet het traditioneel niet slecht in de verkiezingen van beste restaurants aangezien tussen 2006 en 2009 het beste restaurant steeds het El Bullí van Fernan Adrià was. In 2013 was het echter de beurt aan de broers Roca om de eerste plaats, na twee jaar as tweede te zijn geëindigd, over te nemen van het Deense Noma.

Het El Celler de Can Roca restaurant heeft dit jaar toch een overwinning weten te behalen door de prijs The Ferrari Trento Art of Hospitality Award 2017 te winnen. Deze prijs kreeg het nu tot beste restaurant ter wereld gekozen Eleven Madison Park in New York vorig jaar.

Ondanks dit verlies is Spanje nog steeds het enige land met drie restaurants in de top tien, te weten Can Roca (Girona) op de derde plaats, Asador Etxebarri (Axpe) op de zesde plaats en Mugaritz (San Sebastian) op plaats negen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken