skip to Main Content
Acht gewonde en een dode fietser nadat gedrogeerde vrouw op groep inrijdt op Mallorca (UPDATE)

Acht gewonde en een dode fietser nadat gedrogeerde vrouw op groep inrijdt op Mallorca (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Donderdagmorgen rond 9.30 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de MA-15 weg tussen Capdepera en Artà op het eiland Mallorca waarbij acht fietsers in eerste instantie gewond raakten toen een vrouw vol achterop de groep fietsers inreed. Terwijl de jeep van deze vrouw compleet vernield raakte, moesten er acht wielrenners naar het ziekenhuis gebracht worden waarbij later op donderdag een van deze fietsers aan zijn verwondingen overleed.

Het gaat in dit geval om een groep fietsers bestaande uit Duitsers die, zoals zovelen, op Mallorca hun favoriete sport uitoefenen. Tijdens een van de ritten op donderdagmorgen liep dat fataal af toen een gedrogeerde vrouw achterop de groep inreed waarna de wielrenners door de lucht vlogen en er acht gewond raakten. Zes van deze wielrenners waren lichtgewond maar twee waren er slecht aan toe waarvan er inmiddels een is overleden, een Duitse man.

Direct na het ongeval werd de 28-jarige vrouw die in een Porsche Cayenne Turbo reed op drugs en alcohol getest waaruit bleek dat ze onder invloed van cannabis reed op het moment van het nu dodelijke ongeval. De vrouw werd na het ongeval overgebracht naar het politiekantoor van de Guardia Civil en werd later na het bezoek van haar advocaat op vrije voeten gesteld.

UPDATE: In eerste instantie werd de 28-jarige automobiliste die het dodelijke ongeval met de fietsers op Mallorca veroorzaakte na verhoor vrijgelaten maar een rechter in Manacor heeft de vrouw naar de gevangenis gestuurd. Volgens de vrouw was ze niet gedrogeerd (ze weigerde een tweede test) en reden de fietsers plots op haar weghelft waardoor ze niet meer kon remmen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Fietsers zijn ook verkeersdeelnemers en nog kwetsbade ook. De types die hier fietsers een gevaar op de weg noemen waar iets aan gedaan moet worden dienen uit de auto geweerd te worden. Behalve als vervoermiddel deinzen ze er niet voor terug de auto als moordwapen in te zetten als hen iets niet zint. Het gebeurt ook in Nederland dat op een zondagmorgen achteraf mensen het nodig vinden op groepen fietsers in te rijden. Daar past geen begrip maar gepaste straf

 2. Begrijpen sommige lezers het woord “gedrogeerd” niet? Snappen sommige lezers ook niet dat Spanje heel weinig fietspaden kent? En dat automobilisten daar ernstig rekening mee moeten houden? En dat deze lezers waarschijnlijk ook geen kinderen hebben, die je dus niet op de openbare weg durft los te laten, omdat er “appende” weggebruikers zijn, die niet alleen met alcohol de weg op gaan, maar ook nog soms gedrogeerd zijn!! Madre mía!!!!!

 3. Ik verbaas me over het feit dat de reacties tegen de wielrenners zijn die 100 procent slachtoffer zijn en zelfs een dode is gevallen. Dit is dood door schuld door drugsgebruik achter het stuur. Opsluiten deze heks!!
  Ik begrijp de opmerkingen van de andere lezers, maar om daarom drugsgebruik achter het stuur te rechtvaardigen vind ik echt veel te ver gezocht…
  Mijn medeleven voor het slachtoffer en andere gewonden…

 4. Ik vind het vreemd dat niemand iets zegt over die trut achter het stuur die drugs heeft gebruikt! Voor hetzelfde rijdt ze een groepje spelende kinderen aan, geven jullie dan ook zo n reactie?

 5. Hoeveel ongelukken moeten er nog gebeuren voordat aan het fenomeen fietsers op de rijbaan iets gedaan wordt? Ze letten totaal niet op het autoverkeer en in bochten houd je je hart vast als er plotseling een groep babbelende fietsers voor je opduiken en helemaal als er nog tegenliggers aan komen. Levensgevaarlijk en bij mooi weer kun je beter niet meer de weg op. Wanneer wordt er eens serieus gekeken naar dit probleem en maatregelen genomen nu het weer nog meer fietsers uitnodigt om in het mooie Spaanse berglandschap te freewheelen.

 6. Zelfs als er een fietspad is fietsen die eikels nog op de weg omdat ze daar nog lekker naast elkaar kunnen fietsen en kletsen, passeren met 1,5 meter afstand is dan niet eens mogenlijk, en ontstaan er lange files achter een groepje van die domboos . Ik snap werkelijk niet dat de politie daar niks aan doet, dat zou veel ongelukken schelen. Ik weet niet of dit hier ook het geval was , maar zou mij niks verbazen.

 7. Wat verschrikkelijk en nog wel een dode heel erg!! Maar!!! Soms maken de wielrenners het er zelf naar door niet achter elkaar te fietsen en de hele weg te gebruiken al kletsend met elkaar en geen rekening te houden met het overige verkeer.Ik zie dan ook met regelmaat dat automobilisten zich daaraan ergeren en levensgevaarlijke inhaal pogingen doen die maar net goed gaan,wat ik hier mee wil zeggen dat er voor wielrengroepen ook verkeersregels zijn!! Wat in dit geval misschien helemaal niet aan de orde is.Een beetje geduld van beide kanten graag.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken