skip to Main Content
Amazon zoekt bouwgrond voor nieuwe logistieke centra in Málaga en Sevilla

Amazon zoekt bouwgrond voor nieuwe logistieke centra in Málaga en Sevilla

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Amazon groeit in Spanje en naast de reeds bestaande grote logistieke centra in het midden van het land nabij Madrid en Toledo en in het noorden van Spanje in Barcelona is het Amerikaanse online warenhuis nu ook op zoek naar grote stukken bouwgrond nabij Málaga en Sevilla om een of meerdere logistieke centra te bouwen in het zuiden van het land.

De eerste keuze van Amazon is voor een logistiek centrum nabij Málaga maar het wordt niet uitgesloten twee centra te openen waarbij ook Sevilla als kandidaat naar voren is geschoven. In Sevilla wordt gedacht aan het Parque Logístico de Carmona omdat dit dichtbij de stad en de Nationale weg IV ligt. Op dit moment heeft Amazon al een transportcentrum van 10.000 m2 in Sevilla van waaruit de gekochte producten verspreid worden in het zuiden van het land. Daarnaast zijn er in Sevilla en omliggende dorpen en steden tientallen Amazon Lockers te vinden.

Ook in Málaga is Amazon aan het zoeken naar een geschikt terrein voor de bouw van een groot logistiek centrum. Volgens de krant Diario Sur zou Amazon in Málaga en centrum van tenminste 50.000 m2 willen bouwen wat dan meteen het grootste logistieke centrum van de provincie zou worden (op dit moment Ikea 28.000 m2 en THT 50.000 m2). Vanuit het nieuw te bouwen logistieke centrum zouden o.a. de klanten in de Guadalhorce vallei, langs de Costa del Sol en uiteraard in Málaga stad zelf bediend moeten gaan worden.

Een van de mogelijke locaties in Málaga is die van Campanillas waar zeer veel bouwgrond te vinden is. Ook nabij Antequera is veel grond te vinden maar bedrijven als Amazon kiezen liever voor distributiecentra nabij de grote steden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken