skip to Main Content
Spaanse soap na woordenwisseling Koninginnen

Spaanse soap na woordenwisseling Koninginnen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spanjaarden zijn op dit moment met drie belangrijke nieuwsberichten bezig: Puigdemont, Cifuentes en nu ook Koningin Letizia en haar schoonmoeder Doña Sofía. Afgelopen weekend werd er op video vastgelegd dat Letizia een kleine woordenwisseling had met de oma die met haar kleinkinderen, de prinsesjes Leonor en Sofia op de foto wilde gaan. Dat werd blijkbaar voorkomen door Letizia waarna een kleine woordenwisseling volgde, iets wat door de Spaanse en ook internationale pers als een oorlog binnen het Spaanse Koningshuis wordt omschreven.

Het voorval deed zich voor na de Paasdienst in de Kathedraal van Palma op Mallorca. Terwijl de Koninklijke familie, bestaande uit Koning Felipe IV, zijn vrouw Koningin Letizia, hun twee dochters de 12-jarige Leonor en de 10-jarige Sofía en opa Juan Carlos en oma Doña Sofia de kerk uitliepen wilde de 79-jarige Sofia op de foto gaan met de twee kleinkinderen. Om de een of andere reden werd dat voorkomen door Letizia door voor de camera te gaan staan en kort iets tegen oma Sofía te zeggen waarna zij teleurgesteld en geërgerd wegliep.

Op zich is er niets aan de hand want in elke familie komt wel eens iets voor maar nu schrijft de Spaanse pers en laten de Spaanse tv-journaals zien dat het al jaren niet botert tussen Doña Sofia en Koningin Letizia. De pers is er zeker van dat Letizia doelbewust tussen de fotograaf en oma met kleinkinderen ging staan om een foto te voorkomen maar het kan ook zo zijn dat dit niet het geval is en dat het toeval is dat ze er staat. Felipe VI had echter in de gaten dat er iets gebeurde en zei iets tegen zijn vrouw terwijl de ex-Koning van Spanje Juan Carlos zich op een afstand hield maar later wel iets tegen zijn zoon zei.

Eenmaal na dit voorval buiten op straat gaf Doña Sofia een van de kleinkinderen een kus op het voorhoofd wat met een duim door Letizia werd weggeveegd. Nu kan dat ook zijn dat er lippenstift op het voorhoofd zat en Letizia wilde voorkomen dat dit te zien zou zijn maar het kan ook iets anders zijn.

Hoe dan ook, het hele voorval wat nog geen 35 seconden duurt wordt door de Spaanse en internationale pers als groot nieuws omschreven zoals in Nederland De Telegraaf die het omschrijft als een oorlog tussen de Spaanse koninginnen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Je kunt je oprecht afvragen waarover die nieuwsgaarders zich zo druk maken. Er zijn zoveel andere problemen waarover men objectief nieuws kan vergaren. Objectief…..maar dat verkoopt niet. Dus inderdaad zoals jullie al hebben opgemerkt de Telegraafstijl. Ik raak soms wel eens
  geirriteert als ik het nieuws bekijk…….soms dagen lang hetzelfde….tot er een nieuw item wordt gevonden waarop de persmuskieten zich dan weer storten.

 2. Een poppenkast, zeker. En waarschijnlijk is het geheel veel minder dan het vóór wordt geschoteld.
  Maar dat het verboden is voor de publieke zenders om bij de “roddelprogrammas” over het koningshuis te praten, is naar mijn mening niet van deze tiid…

 3. Natuurlijk is het poppenkast. Maar net als bij een echte poppenkast/amusement moet je er voor betalen. En wat de Spanjaarden beter doen dan bijvoorbeeld de Nederlanders is dat ze er maar een schijntje uitgeven van het bedrag dat Nederlanders moeten ophoesten voor hun koningshuis…

  1. Natuurlijk zijn koningshuizen een geweldige poppenkast/amusement, en net als bij een echte poppenkast moet je er voor betalen. En wat de Spanjaarden veel beter doen dan de Nederlanders is dat ze aan hun poppenkast maar een schijntje betalen van wat de Nederlanders aan die van hun doen….

   1. Ach en dan Wim, heb je wel eens bekeken wat het NL Koningshuis doet voor de NL economie?
    Of denk je/denken jullie dat je China in kan en kon komen dankzij onze ¨geweldige¨ regeringen en minister presidenten?

    Spanje heeft het Koningshuis niet zo heel veel gebracht denk ik.
    Belgie, nou ja, dat verhaal kennen wel dan wel allemaal, dat zijn een stel zuipers en trappen elkaar de deur uit….maar ik weet vanuit wat ik dagelijks doe en zie, dat men in Nederland kan zagen over het Koningshuis, maar dankzij dat Koningshuis gaan er nog altijd deuren open voor het bedrijfsleven die anders zouden gesloten blijven.

    Ik zou zeggen als Nederlander in het buitenland, koester wat het KH je brengt, zonder dat, zou NL het echt internationaal een stuk minder doen….de anti-koningshuis gezinden zullen me wel vervloeken, maar zij moeten toch maar eens de cijfers en feiten erop na slaan.

    Wim-Lex en de Oranjes kosten het land wel iets maar ze brengen dat meer dan in 10-voud terug en dat is alleen al in geld, dan spreken we nog niet eens over de internationale uitstraling. Ga eind April eens kijken en vragen wie er staan te feesten in het oranje…dat zijn echt niet alleen Nederlanders….
    Het algemene beeld van NL in het buitenland is, dat de NL mensen vreselijk negatief doen over Oranje, en dan spreek ik niet alleen over het voetbal….maar mensen mensen, koester eens wat je hebt, ambassadeurs naar het buitenland en het eigen volk, zoals dat maar in weinig landen in de wereld is gegeven.!

    Dus stop het negatieve gelul! Wees eens blij met wat je hebt!
    Ik woon in Spanje, maar zal nooit mijn vaderland vergeten….schijt nooit op het land dat je groot heeft gemaakt, en trap nooit tegen je volk aan! Dat is nu net het verschil dat Nederland uniek maakt in de wereld, dat is althans mijn overtuiging.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken