Meerderheid Spanjaarden houdt zich aan de noodtoestand maatregelen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Meerderheid Spanjaarden houdt zich aan de noodtoestand maatregelen
Beeld: 123rf

MADRID – Meer dan 82% van de Spanjaarden is over het algemeen van mening dat de bevolking de regels en aanbevelingen van de coronavirus noodtoestand naleeft. Dat is de conclusie van de Sigma Dos barometer voor Antena 3 Noticias, uitgevoerd tussen 25 maart en 1 april.

Aan het onderzoek deden 1.200 personen ouder dan 18 jaar mee waaruit bleek dat 82,4% vindt dat de Spanjaarden de regels en maatregelen goed naleven terwijl 15% zegt dat dit niet gebeurd. Dit percentage is bij de mannelijke deelnemers hoger (84,7%) dan bij de vrouwelijke deelneemsters (80,4%). 

Ook wat betreft de leeftijdsgroepen zijn de antwoorden anders. Zo vindt 67,5% van de deelnemers tussen 18-29 jaar dat men zich houdt aan de regels (29,7% zegt van niet) en is dat percentage 82% bij de groep 30-44 jaar, 85,8% bij de groep 45-64 jaar en 87,6% bij de leeftijdsgroep van 65 jaar en ouder. 

Op de vraag wat men vindt van de maatregelen wat betreft niet-essentiële werkzaamheden geven 9 van de 10 deelnemers aan dat ze deze maatregelen ondersteunen waarvan 38,9% zegt dat deze vergaande maatregelen erg nodig waren terwijl 49,9% aangeeft dan deze maatregelen noodzakelijk zijn.

Ander onderzoek

In een ander onderzoek van Gabinet d’Estudis Socials i d’Opinió Pública (Gesop) blijkt dat de Spanjaarden goed omgaan met het thuisisolement. Vorige week vrijdag gaf 59,3% van de deelnemers aan dat ze geen problemen hebben met het verplichte thuisisolement terwijl 28,1% aangeeft er niet goed en niet slecht mee omgaat en geeft 11,9% aan dat ze er slecht mee omgaan. 

53,9% geeft aan dat ze zich bezorgd maakt over de corona-crisis en het coronavirus terwijl 34,6% aangeeft zich zeer bezorgd te maken en 10,5% zegt zich helemaal geen zorgen te maken over het coronavirus.

Maar dit zijn slechts percentages in onderzoeken met een paar duizenden deelnemers die niet helemaal het juiste beeld aangeven. Maar hoe ga jij in Spanje om met het verplichte thuisisolement?

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.