Spaanse premier: hopelijk geen verlenging noodtoestand en 33 miljoen gevaccineerden eind augustus

Spaanse premier: hopelijk geen verlenging noodtoestand en 33 miljoen gevaccineerden eind augustus
Beeld: la Moncloa

Spaanse premier: hopelijk geen verlenging noodtoestand en 33 miljoen gevaccineerden eind augustus

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De premier van Spanje Pedro Sánchez heeft dinsdag aangekondigd dat er volgens de planning eind augustus 33 miljoen inwoners van Spanje met de tweede corona-vaccinatie zullen zijn. Dat komt overeen met de beloofde 70% van de 47 miljoen inwoners van Spanje. Verder denkt de premier dat een verlenging van de noodtoestand na 9 mei niet nodig zal zijn.

Zoals bekend werd op 25 oktober 2020 de tweede noodtoestand tijdens de corona-pandemie afgekondigd die ook meteen het langste is en moet eindigen op 9 mei aanstaande. Er is altijd een kans op verlenging maar als het aan de premier van Spanje ligt komt die er niet, aldus Pedro Sánchez dinsdag.

Maar of een verlenging van de ‘estado de alarma’ noodzakelijk zal zijn na 9 mei hangt af van de ontwikkeling de komende weken en of de zogenaamde vierde corona-golf door gaat zetten of niet. 

Als de situatie de verkeerde kant op gaat en er weer meer besmettingen, corona-doden en ziekenhuis bezetting bij gaan komen dan moeten de autoriteiten weer hardere maatregelen nemen.

Vaccinaties

Zoals het er nu naar uitziet zal Spanje op 3 mei meer dan 5 miljoen personen hebben met een tweede vaccinatie. Maar het doel is om in juni al 10 miljoen personen met een tweede vaccinatie te hebben, op 14 juni 15 miljoen personen en op 19 juli 25 miljoen gevaccineerden met een tweede vaccinatie.

Eind augustus moet men dan volgens de panning eindigen met 33 miljoen personen met een tweede vaccinatie, 70% van de bevolking (47 miljoen).

Dit kwartaal (april, mei, juni) zal Spanje volgens de cijfers 38 miljoen vaccins ontvangen van verschillende merken waaronder ook voor het eerst het langverwachte corona-vaccin van Janssen. Het aantal vaccins moet in september stijgen naar 87 miljoen vaccins. 

Op dit moment heeft Spanje 9.703.645 vaccins ontvangen en zijn er 8.743.694 geplaatst. Daarvan zijn er 5.890.888 met één vaccinatie en 2.852.806 personen met een tweede vaccinatie.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.