Algo de españa – deel 40: In Spanje wonen, ben je wel goed bij je hoofd?

Algo de españa – deel 40: In Spanje wonen, ben je wel goed bij je hoofd?
Beeld: Supergoedspaansleren

Algo de españa – deel 40: In Spanje wonen, ben je wel goed bij je hoofd?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

Mensen zeggen vaak wat cool dat je zomaar in Spanje durfde te gaan wonen. Sommigen zeggen ook, ben je wel goed bij je hoofd. Al je zekerheden achterlaten.

Toen mijn vader overleed in 2013. Toen ging er bij mij een knop om. Ineens het besef, zo het leven kan zomaar in 1x klaar zijn. Mijn vader overleed binnen 10 dagen, dat kan mij ook gebeuren. Laten we weer gaan genieten jongens! We zoeken het avontuur op. Laten we het proberen. Is het niet leuk? Dan gaan we toch terug. Is het wel leuk dan blijven we nog.

Geld is een bedankbriefje 

Kijk je hebt natuurlijk wel inkomsten nodig anders gaat het niet lukken. Ik had een superlieve werkgever die mij de kans gaf om vanuit Spanje te werken. En Tomás kreeg gelijk een baan aangeboden in Spanje bij een Nederlands bedrijf.

Dus toen we die 2 ‘zekerheden’ hadden, tja wat kan je dan verder gebeuren. Inkomsten heb je nou eenmaal nodig en ook al zie ik het gewoon als een ruilmiddel, een bedankbriefje. Je hebt ze wel nodig, want als je benzine gaat tanken dan kun je niet zeggen, hier heb je een online Spaanse cursus van mij.

Geluk komt vanuit jezelf 

We wonen hier pas 6 jaar, maar ik geniet nog steeds van elke minuut. En elk land heeft zijn voor- & nadelen. Het gaat er vooral om dat je gelukkig bent met jezelf. En je hebt altijd een keuze, dat is het mooie. Die voor- & nadelen zal ik eens delen op mijn Gratis YouTube kanaal, daar deel ik ook Gratis Spaanse lesjes. https://www.youtube.com/cintha_supergoedspaansleren

Stap uit de sleur

Kijk ik hou ervan om nieuwe dingen te proberen, zo heb ik bijna nog geen enkele baan langer dan een jaar vol kunnen houden, want dan werd het saai. En saai, degelijk en gewoon daar ben ik niet zo goed in. Dus eigenlijk was het voor veel mensen niet raar toen ik zei, jongens ik ga in Spanje wonen, misschien maar een jaar, maar we gaan het proberen.

The end 

Je hebt maar 1 leven, dat duurt maar even. Dan moet je toch zorgen dat je maximaal geniet, dat je van alles probeert. Je wilt toch alleen maar aan het eind van je leven kunnen zeggen, zo dat heb ik even mooi gedaan.

Ik zeg volg je gevoel dan komt vanzelf alles goed. En als je alles positief benadert dan voelt het allemaal niet zo zwaar. Dan komt er vanzelf een glimlach op je gezicht en je denkt. Zo dan, dit leven is echt wel mooi.

Volg je hart

En weet je wat ook zo cool is. Als je positief in het leven staat, dan komen  allemaal leuke mensen op je pad of dingen die je nodig hebt. Daarom vind ik mijn bedrijf zo onwijs cool, dat komt door al die mooie mensen die ik leer kennen. Elk mens heeft zijn/haar verhaal. Ik hou bijzonder veel van de mensen die hun hart volgen, die ergens voor gaan. Op welk gebied dan ook.

Tijd is kostbaarder dan geld 

En al die mensen die hun blik willen verruimen, die misschien wel het avontuur aan willen gaan in Spanje of Zuid Amerika. Of die gewoon Snel & Makkelijk Spaans willen leren. Gewoon omdat het kan en omdat ik dat toevallig kan aanbieden.

Je kunt ook de moeilijke, ouderwetse manier kiezen om Spaans te leren, die heel veel tijd duurt. Dat mag natuurlijk ook. Maar ja, TIJD IS KOSTBAAR, want de minuten die voorbij kruipen die komen nooit meer terug. Leef je droom en niet andersom.

Makkelijk en snel Spaans leren met SuperGoedSpaansLeren.nl: Baal jij ook dat je niet alles makkelijk kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leerde Cintha Spaans in 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, waardoor jij in simpele stappen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MEER INFORMATIE.

Ga naar de inhoud