Buurtbewoners Plaza Mayor in Madrid trekken aan de alarmbel wegens overlast Hooligans

Buurtbewoners Plaza Mayor in Madrid trekken aan de alarmbel wegens overlast Hooligans
Beeld: @toniogarcia85 / twitter (2017)

Buurtbewoners Plaza Mayor in Madrid trekken aan de alarmbel wegens overlast Hooligans

MADRID – De inwoners van de buurt rond het Plaza Mayor in Madrid trekken aan de alarmbel. Telkens wanneer Real Madrid of Atlético Madrid tegen een Engelse ploeg spelen, maken hooligans het bont in hun buurt. De mensen zijn die overlast zat en vragen dat het stadsbestuur ingrijpt.

Volgens inwoners van de buurt in het centrum van Madrid eindigt de harde kern van supporters zo goed als altijd erg dronken. Ze schuimen de hele buurt af, veranderen de Plaza Mayor in een gigantische botellón en laten het plein vervolgens achter als een vuilnisbelt. 

De reden waarom het buurtcomité nu actie vraagt, is dat er in de week van Pasen een grote golf supporters uit het Verenigd Koninkrijk wordt verwacht. 8.000 fans van Chelsea en Manchester City zijn van plan af te zakken naar de Spaanse hoofdstad voor de wedstrijden uit de Champions League. Een evenement dat tevens gelijk loopt met een aantal paasprocessies in het centrum.

Ook de Associatie van horeca eigenaars van de Plaza Mayor voegt zich bij de buurtbewoners, ondanks dat de 18 terrasjes op het plein gewoonlijk goed aan de voetballiefhebbers verdienen. De Hooligans nemen gewoonlijk het hele plein in, hangen vlaggen aan de monumenten en trekken de zogeheten lateros (illegale blikjesverkopers) aan. Vaak brengen ze voetballen mee en wordt er gewed om wie er in slaagt een bal op een balkon te trappen. “De festiviteiten beginnen gewoonlijk rond 10 uur ’s ochtends en eindigen pas laat ’s nachts”, vertelt de president van het buurtcomité. 

Veel van de Britse hooligans reizen in groep via georganiseerde voetbalreizen. Het is jammer genoeg vooral met die nationaliteit dat er problemen van overlast zijn. Het stadsbestuur belooft de problemen in rekening te nemen en te kijken of er iets aan de overlast kan worden gedaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.