Vakanties naar Spanje waren gemiddeld 25 procent duurder in 2021

Vakanties naar Spanje waren gemiddeld 25 procent duurder in 2021
Beeld: Canva

Vakanties naar Spanje waren gemiddeld 25 procent duurder in 2021

MADRID – Uit een analyse van 10 miljoen prijzen van pakketreizen die door alle aanbieders de afgelopen drie jaar werden aangeboden op de website van Zoover, is op te maken dat over het algemeen vakanties na de corona-pandemie 11% duurder zijn geworden. Maar er zijn uitschieters zoals Spanje waar de prijsstijging gemiddeld 25% was in 2021.

In het eerste jaar na aanvang van de pandemie zijn vakanties gemiddeld 11% procent duurder geworden, dat is de conclusie van Zoover . Spanje staat met een prijsstijging van gemiddeld 25% bovenaan de lijst terwijl Turkije het enige land is dat 4% goedkoper is geworden. Griekenland was ook erg populair maar ook 19% duurder dan in 2019.

Gemiddeld zijn volgens Zoover de prijzen voor vakanties naar Spanje met 25% gestegen maar de Canarische Eilanden en de Balearen waren met gemiddeld 28% nog duurder. Toch hebben deze duurdere vakanties niet veel invloed gehad op het boeken van reizen, dit terwijl reizigers gemiddeld 500 euro meer uit hebben gegeven aan vakanties.

Gemiddeld geven Nederlanders 16% meer uit aan hun vakanties terwijl dat in Spanje 27% is en in Griekenland 24%. In 2019 was het gemiddelde bedrag nog 1.426 euro maar dat is in 2021 gestegen naar 1.905 euro, aldus Zoover .

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.