skip to Main Content

Marcilla verklaart koffie-oorlog aan Nespresso in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Marcilla, het koffiemerk op de Spaanse markt van multinational Sara Lee bkend van het Nederlandse Douwe Egberts, verkoopt vanaf donderdag koffiekapsules die ook geschikt zijn voor apparaten van concurrent Nespresso. De capsules van Marcilla zijn goedkoper en zijn niet bestemd voor een eigen koffie-apparaat, maar voor die van concurrent Nespresso, dat behoort tot de concurrerende multinational Nestlé.

Marcilla poogt hiermee het exclusieve systeem van Nespresso te torpederen. Nespresso-capsules zijn namelijk uitsluitend te koop in een van de 26 winkels of via internet.

Capsules van Marcilla worden voor een lagere prijs en in de supermarkt verkocht. Ter vergelijk: 10 capsules van Marcilla kosten 2,99 euro. Nespresso vraagt hiervoor, afhankelijk van de smaak, 3,30 tot 3,90 euro.

Marcilla distribueert zijn capsules via 1.200 supermarkten van onder meer de ketens Hipercor, Corte Inglés, Alcampo en Eroski.

Aangeklaagd

Het bedrijf heeft hetzelfde al gedaan in Frankrijk en Nederland en werd hiervoor door Nestlé aangeklaagd. Nestlé eist dat Marcilla de nieuwe capsules van de markt haalt.

Naar verwachting laat Nespresso de lancering van de Marcilla-capsules op de Spaanse markt ook niet zomaar aan zich voorbij gaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend