skip to Main Content
Acteur Javier Bardem krijgt boete vanwege belastingontduiking in Spanje

Acteur Javier Bardem krijgt boete vanwege belastingontduiking in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het Spaanse Hooggerechtshof heeft de acteur Javier Bardem, echtgenoot van de actrice Penélope Cruz en ooit de slechterik in een James Bond film, een geldboete gegeven van 150.491 euro voor het frauderen bij de belastingaangiften in zijn geboorteland. Het gaat daarbij om inkomsten die hij gedurende het belastingjaar 2006 en 2007 niet heeft opgegeven. De acteur heeft tot keer toe tevergeefs geprobeerd onder deze boete uit te komen maar uiteindelijk zal hij toch moeten gaan betalen.

Volgens de Spaanse belastingdienst werkte Bardem in 2006 en 2007 voor het bedrijf Pinguin Films S.L. en gaf hij deze inkomsten niet of niet juist op. Uiteindelijk heeft Javier Bardem twee boetes gekregen, te weten 98.970 euro voor 2006 en 51.521 euro voor het jaar 2007 met een totaal van 150.491 euro.

Pinguin Films S.L. was eigendom van Javier Bardem in die jaren waarmee zijn adviseurs waarschijnlijk dachten dat hij op die manier minder belasting zou hoeven te betalen. Bardem was de administrator, enige deelnemer en daarnaast werknemer nadat hij als acteur diensten had verleend aan zijn bedrijf. Het acteerwerk wat Bardem voor dit bedrijf heeft uitgevoerd leverde in 2006 precies 851.327,28 euro op en in 2007 was dat 526.199,35 euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Komt die boete bovenop de te betalen belasting of komt hij er met 150.491 euro vanaf. In het laatste geval dan komt hij er nog gunstig vanaf. Ik heb wel eens gehoord dat je soms beter een boete kunt betalen dan je belasting correct aan te geven. Dan begrijp ik nu ook waarom er zoveel gefraudeerd word. Maar ja de belastingdienst is niet beter, geeft niet het goede voorbeeld, en zolang daar geen verbetering in komt zal het nog lang zo blijven. Viva España!!!!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken