skip to Main Content
Koning Felipe VI van Spanje bespaarde in 2016 maar liefst 900.000 euro

Koning Felipe VI van Spanje bespaarde in 2016 maar liefst 900.000 euro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Koning Felipe VI en zijn familie waaronder zijn dochters en vrouw/Koningin Letizia hebben in 2016 opnieuw geld gespaard of niet teveel uitgegeven, het is maar hoe je het bekijkt. Van het totale budget van 7.775.040 wat de overheid het Spaanse Koningshuis in 2016 heeft toegekend, heeft de Koninklijke familie 88,42% gebruikt en de overige 11,58% ofwel 900.051 euro bespaard of niet uitgegeven.

De besparing was mogelijk omdat het Koningshuis minder geld heeft uitgegeven dan ontvangen voor het onderhoud van de Koninklijke eigendommen zoals woning, paleis etc. en het minder investeren van diverse aspecten die volgens de Koning niet nodig waren. Ook werd er minder verbruikt van de normaal gesproken producten en diensten tijdens bijvoorbeeld staatsbezoeken en protocollaire aangelegenheden.

Het is het tweede jaar op rij dat het Spaanse Koningshuis 7,7 miljoen ontvangt en ook voor het tweede jaar op rij dat men minder geld uitgeeft dan gepland. Sinds 2014 heeft het Koningshuis in Spanje een boekje opengedaan over de inkomsten en uitgaven van leden van de Koninklijke familie en aanverwanten. Sindsdien weet iedereen wat het Spaanse Koningshuis ontvangt, uitgeeft en bespaart.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Als er moet bespaard worden dan geldt die regel voor iedereen, wat natuurlijk niet van elk koningshuis kan gezegd worden.
    Proficiat aan het Spaanse koningshuis !

  2. Keurig van de koning, hulde!
    Wat een bescheiden budget in vergelijking met het Nederlandse huis.
    Die verpatsen alles bij elkaar 80 miljoen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken