skip to Main Content
Jong verliefd stel vertegenwoordigt Spanje tijdens het eurovisiesongfestival met “Tu cancion”
hola.com

Jong verliefd stel vertegenwoordigt Spanje tijdens het eurovisiesongfestival met “Tu cancion”

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Verliefd duo met "tu canción" naar Lissabon

hola.com

MADRID – De 21-jarige Alfred en 19-jarige Amaia zijn dit jaar de Spaanse vertegenwoordigers tijdens het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Deze nieuwe muzikale talenten werden tijdens de televisie zangcompetitie en talentenjacht Operación Triunfo op TVE door het publiek en de jury gekozen waarna zij Spanje vertegenwoordigen met het liefdesduet “tu canción”.

Tijdens de televisie uitzendingen van het in Spanje bekende Operación Triunfo, werden de kandidaten verliefd op elkaar. Met deze nieuwe liefde wisten Amaia en Alfred de harten van de miljoenen televisiekijkers te stelen en en het was dan ook niet meer dan logisch dat het kersverse jonge stel de talentenshow zou winnen.

Van te voren was al bekend dat de winnaars van deze televisieshow Spanje op het Eurovisiesongfestival 2018 in Lissabon zouden vertegenwoordigen. Tijdens de televisieshow werd later ook het lied gekozen wat uiteindelijk het zoetige liefdesduet ”tu cancion” ofwel “jouw lied” is geworden.

De keuze om de winnaars van de talentenshow Operación Triunfo naar een Eurovisiesongfestival te sturen is niet iets nieuws in Spanje. In de jaren 2002 tot en met 2004 gebeurde hetzelfde waarna Spanje een zevende, achtste en tiende plaats wist te halen. De jaren daarna koos men in Spanje op andere wijze een songfestival vertegenwoordiging maar bleek dat niet altijd even succesvol.

Dit weekend heeft de eerste oefening voor het jonge Spaanse stel plaatsgevonden in Lissabon waarbij de Spaanse pers schrijft dat de aanwezige mensen helemaal verliefd zijn op de Spaanse vertegenwoordiging en het Spaanse liefdeslied.

Bekijk de onderstaande video, luister naar het lied en laat ons via een reactie weten wat jij ervan vindt. Gaat Spanje dit jaar winnen of … 😉

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Hoe het gekozen is weet ik niet. Ik ken niet de details. Het is mierzoet maar ontzettend mooi! Dit is een winnaar!! Toevallig ben ik dan in Madrid. Heel benieuwd. Wordt weer eens tijd dat Spanje wint. Vorig jaar was de winnaar ook mierzoet en dat was notabene een vent. Ik kijk eigenlijk zelden naar eurovisie wegens het bedroevende niveau (Monsters van Finland) Als Spanje niet wint kijk ik nooit meer.

  2. Dit item zit vol met onwaarheden, over de talentenshow zoals eerder genoemd. Zij waren niet de winnaars vh programma maar kregen de meesten stemmen tijdens de speciale Eurovisie uitzending boor hun nummer. Ik snap echt niet, als je een artikel schrijft, dat je de feiten niet even checkt.
    De Spaanse pers kan enthousiast zijn over het nummer, maar helaas is de buitenlandse pers dat niet. Iig als laatste in de poll vd ‘big five’.. Hopelijk is het publiek positiever

  3. Amaia is al bekend in Spanje sinds ze op haar dertiende een talentwedstrijd won.

  4. Dit nieuws bericht klopt voor geen meter, zij heeft gewonnen hij niet en het songfestival gebeuren was een apparte uitzending die naast de normale liep en daar werd het nummer voor het song festival gekozen voor de winnaar van het programma bekend was.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken