skip to Main Content
Caminito del Rey wil Unesco Werelderfgoed worden
Pixabay

Caminito del Rey wil Unesco Werelderfgoed worden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De Diputación Provincial de Málaga wil dat de Caminito del Rey wandeling onderdeel gaat worden van het Unesco Werelderfgoed. Naast het wandelpad zelf wil men ook de ‘Cueva de Ardales’ en het ‘Fortaleza de Bobastro’ als kandidaten aanbieden.

De Caminito del Rey is sinds de restauratie en heropening in 2015 een toeristische en economische trekpleister geworden in dit deel van het binnenland van de provincie Málaga. Jaarlijks bezoeken 300.000 wandelaars (het maximum aantal) de Caminito del Rey en de gemeenten Álora (El Chorro), Ardales en Antequera.

Komende woensdag zal men het kandidaatschap van de Caminito del Rey, de 65.000 jaar oude grot van Ardales en het 4.200 jaar oude fort van Bobastro presenteren. Terwijl de Caminito dagelijks door niet meer dan 1.000 mensen bezocht mag worden, zijn er dagelijks zo’n 150 mensen die de ruïnes van Bobastro bezoeken en 30 personen (de limiet) die de grot van Ardales bekijken.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: 22 Unesco Werelderfgoed plaatsen in Spanje op een rij (deel 1)[/su_note]

Met een Unesco Werelderfgoed titel zal de provincie Málaga voor het eerst sinds 2016 een nieuw wereldwijd erkend monument erbij krijgen. In dat jaar kreeg het Archeologische Complex Hunebedden van Antequera (Dólmenes de Antequera)  de status van ‘Patrimonio Mundial’ van Unesco.

Op dit moment heeft Andalusië 8 Werelderfgoed benoemingen, te weten:

  • Kalifaatstad van Medina Azahara (2018)
  • Hunebedden van Antequera (2016)
  • Monumentale Renaissance ensembles van Úbeda en Baeza (2003)
  • Rotskunst van het Middellandse Zeegebied op het Iberisch schiereiland (1998)
  • Nationaal park Doñana (1994)
  • Kathedraal, Alcázar en Archivo de Indias in Sevilla (1987)
  • Alhambra, Generalife en Albaycín in Granada (1984)
  • Historisch centrum van Córdoba (1984)
[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: 22 Unesco Werelderfgoed plaatsen in Spanje op een rij (deel 2)[/su_note]

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken