Prijzen voor sigaretten, sigaren en shag gewijzigd in Spanje

Prijzen voor sigaretten, sigaren en shag gewijzigd in Spanje
Beeld: Freepik

Prijzen voor sigaretten, sigaren en shag gewijzigd in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Terwijl heel Spanje bezig is met de corona-crisis en de noodtoestand en men zich druk maakt of de terrassen, bars en restaurants open kunnen of wanneer het weer mogelijk is om te gaan winkelen en naar het strand te gaan, heeft de Spaanse regering via het staats bulletin BOE de nieuwe tabaksprijzen bekend gemaakt. 

De lijst met verkoopprijzen (precios de venta al público ofwel PVP) voor sigaretten, sigaren, shag en pijptabak is afgelopen zaterdag gepubliceerd in de BOE-A-2020-4783 . Sommige prijzen zijn verhoogd terwijl andere weer verlaagd zijn. De nieuwe verkoopprijzen hebben niet op alle merken betrekking maar wel op de meest verkochte sigaretten in Spanje.

De verkoopprijzen zijn daarnaast ook afhankelijk van de regio’s in Spanje omdat deze prijzen betrekking hebben op het Spaanse vasteland en de Balearen eilanden, dus niet op de Canarische Eilanden. Ook voor Ceuta en Melilla gelden andere verkoopprijzen.

In 2019 stegen de verkopen van sigaretten met 0,5% naar 2,24 miljard pakjes. In Catalonië werden 427 miljoen sigarettenpakjes van 20 stuks verkocht, in Andalusië waren dat er 361 miljoen en in Madrid bijna 283 miljoen. In 2019 was er in totaal een omzet van 10,2 miljard euro, een stijging van 0,3%.

De namen voor de in Spanje meeste verkochte Lucky Strike sigaretten zijn veranderd. Lucky Strike Gold Sun is de nieuwe naam voor de Switch en Fresh sigaretten terwijl de naam Silver Bay de nieuwe naam is voor Cold. De prijzen zijn lager geworden. Lucky Strike Gold Sun en Silver Bay kosten nu 4,35 euro per pakje.

Lonsdale (16 sigaretten) kosten vanaf nu 2,90 euro; Churchill (16) kost nu 3,30 euro,; Flandria (shag) kost nu 5,20 euro en Hampton’s Pipe Green (pijptabak) kost nu 2,30 euro.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.