Wie is er aan de beurt met corona-vaccinatie in de Valencia regio?

Wie is er aan de beurt met corona-vaccinatie in de Valencia regio?
Beeld: Freepik

Wie is er aan de beurt met corona-vaccinatie in de Valencia regio?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Weliswaar heeft Spanje een centraal gecoördineerd corona-vaccinatieplan maar alle regionale overheden zijn samen met de regionale gezondheidsinstanties verantwoordelijk voor de vaccinatie van alle inwoners van een bepaalde autonome regio. Dat geldt ook voor de Valencia regio waar men begonnen is met de vaccinatie van de groep 60-65 jarigen.

In de Valencia regio (provincies Valencia, Alicante en Castellón) is de hele strategie en de voortgang HIER te zien. Daar is te lezen dat men op dit moment bezig is met de vaccinatie van de personen in de volgende leeftijdsgroepen: 60-65 jaar (1956 t/m 1961); 66-69 jaar (1952 t/m 1955) en 70-74 jaar (1947 t/m 1951).

De groepen 75-79 jaar (1942 t/m 1946) en de 80-plussers (1941 en eerder) zijn reeds voltooid. De volgende groepen die gevaccineerd zullen worden zijn die tussen 50-59 jaar (1962 t/m 1971) (vanaf 17 mei) gevolgd door de groep 40-49 jaar (1972 t/m 1981). De data voor deze laatste twee groepen zijn nog niet bekend.

Alle inwoners van de Comunidad Valenciana die in aanmerking komen voor een corona-vaccinatie krijgen automatisch een SMS of worden gebeld. Daarom is het belangrijk dat de juiste contactinformatie staat geregistreerd in de database van de regionale gezondheidsdiensten. Dat kun je HIER controleren en/of aanpassen.

NOTA: We hebben van lezers vernomen dat als je geregistreerd staat met een Nederlands of Belgisch mobiel telefoonnummer de SMS vaak niet aankomt waardoor je dus geen oproep krijgt.

Huidige campagne

Op dit moment krijgen dus inwoners die geboren zijn in de jaren 1952, 1953, 1954 en 1955 (60-65 jaar oud) een oproep om zich te laten vaccineren. In de Valencia regio gaat het om circa 82.000 personen. 

In principe krijgt deze groep het Vaxzevria (AstraZeneca/Oxford) vaccin toegediend maar volgens DEZE KRANT krijgen inwoners van 60-65 jaar een SMS met daarin vermeld dat ze geprikt worden met het Pfizer/BioNtech vaccin.

Op dit moment (op 4 mei) zijn er in de hele Valencia regio van de 2.094.860 afgegeven corona-vaccins 1.806.822 gebruikt om 1.286.949 personen een eerste prik te geven en 541.465 personen een tweede prik te geven. Bekijk HIER het corona-dashboard voor heel Spanje.

Vaccinatiebewijs

In de Valencia regio (Comunidad Valenciana) kun je naar DEZE WEBSITE gaan voor een vaccinatiecertificaat. Klik daarna op de tweede knop “Justificante Vacunal Covid-19” waarna een andere pagina wordt geopend met een formulier.

Eenmaal op DEZE PAGINA moet je persoonsgegevens invullen zoals het: SIP-nummer, geboortedatum, de datum dat de SIP-kaart is uitgegeven (als deze kaart een uitgiftedatum heeft) en de beveiligings/spamcontrole code invoeren en dan te klikken op VALIDAR.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.