Acht Leden van Cubaans koor slaan op de vlucht na optreden in Tenerife

Acht Leden van Cubaans koor slaan op de vlucht na optreden in Tenerife
Beeld: @CulturaLaLaguna / twitter

Acht Leden van Cubaans koor slaan op de vlucht na optreden in Tenerife

SANTA CRUZ – Het optreden van het koor Entrevoces in Tenerife liep dit keer in mineur af. Entrevoces bestaat uit leden van het nationale koor van Cuba, en na het optreden sloegen 8 leden van dat koor op de vlucht met de bedoeling in Spanje te blijven.

Het koor Entrevoces trad in totaal drie keer op op het eiland Tenerife. Een van die optredens vond plaats in de zaal Arona (ten Zuiden van het eiland), de andere twee in La Laguna. Alle drie de optredens werden georganiseerd door de Asociación Cultural Canarias Canta (Culturele Organisatie Canarische Eilanden Zingt) met steun van het gemeentebestuur van Arona, de overheid van de Canarische eilanden, het vicerectoraat van Cultuur van de Universiteit van La Laguna (ULL). De optredens kaderden in een reeks die vorig jaar begon en de 40e verjaardag van het koor hoort te vieren. 

Entrevoces kenmerkt zich door een gemengde bezetting . Ze brengen een uitgebreid scala van muziek uit allerlei tijdperken, gaande van de Spaanse renaissancistische polyfonie tot hedendaagse klassiekers, Latijns Amerikaanse folklore of Cubaanse Muziek.

Acht van de leden van het koor beslisten nu zich van de groep te verwijderen en op die manier op Spaanse bodem te blijven. Vijf onder hen beslisten het eiland Tenerife niet te verlaten, drie anderen verlieten de groep in Madrid, kort voor de terugkeer naar Cuba. De groep had de laatste jaren nochtans al in heel wat verschillende landen opgetreden. Entrevoces was onder meer te zien in Spanje, Frankrijk, Ecuador, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Venezuela, het Verenigd Koninkrijk, Polen en Vaticaanstad. Waarom de leden precies tijdens deze reis beslisten te vluchten blijft een raadsel.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.