skip to Main Content

15M-beweging Barcelona heft kampement Plaza Catalunya op

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Else Beekman) Met grote meerderheid werd gisteren door de aanhangers van de 15M-beweging in Barcelona gestemd voor het opheffen van het kampement op Plaza de Catalunya.

De ‘verontwaardigden’ kampeerden al sinds 15 mei op het plein uit onvrede over het huidige politieke klimaat in Spanje, de hoge werkloosheid en de hervormingsmaatregelen van de overheid.

Plaza de Catalunya blijft wel het centrale punt voor vergaderingen en andere zaken die vanuit ‘Movimiento 15M’ worden georganiseerd. De samenkomsten zullen per vandaag, maandag, niet meer dagelijks maar periodiek worden gehouden.

Ook het kampement in Lleida op Plaza Ricard Vinyes stopt ermee. De verontwaardigden in Madrid zouden zondagnacht stemmen, maar deze vergadering werd tot maandag opgeschort vanwege regenbuien. Het advies is het kampement op te heffen per komende zondag.

Boycot

De 15M-beweging is nu vertegenwoordigd in 56 steden verspreid over Spanje. Nieuw is een oproep tot het boycotten van alle publieke optredens van de betreffende burgemeesters. De boze jongeren willen met dit soort acties voorkomen dat de beweging langzaam uit het beeld verdwijnt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend