skip to Main Content

Gesprekken tussen Spanje en Duitsland over hulp aan Spaanse landbouwers

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Spanje en Duitsland gaan gesprekken houden over een manier om financiële steun te bieden aan de Spaanse landbouwers die miljoenen euro schade geleden hebben na onjuiste berichten als zou de oorsprong van de EHEC-bacterie in Spanje terug te vinden zijn.

Hoe de EHEC-bacterie moet worden aangepakt, wordt de komende twee dagen besproken op Europees niveau. Maandag zitten de ministers bevoegd voor Volksgezondheid samen, dinsdag vergaderen de EU-landen met Europees Commissaris voor Landbouw Dacian Ciolos. Volgens Ciolos mag dan nog geen beslissing verwacht worden over hulp aan de getroffen landbouwers.

Bij EU-bronnen is te horen dat de Europese ministers van Landbouw op 17 juni bijeen zullen komen en dat dan wél een beslissing zou kunnen vallen over mogelijke steun aan de fruit- en groentetelers. Voorlopig hebben twee landen – Rusland en Portugal – al een volledig importverbod op Europees fruit en groenten ingesteld. Al dit leidt tot enorme schades van 200 miljoen euro per week, aldus de landbouwsector in Spanje.

Woensdag ziet de Spaanse staatssecretaris voor Europese Zaken Diego Lopez-Garrido alvast zijn Duitse ambtgenoot Werner Hoyer in Berlijn. Volgens diplomatieke bronnen in Madrid zal Lopez-Garrido de Duitsers vragen de reputatie van Spaanse producten te helpen herstellen en het consumentenvertrouwen weer op te krikken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend