skip to Main Content

Vliegveld Málaga nu officieel Málaga-Costa del Sol

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Redactie) Het vliegveld van Málaga was altijd al de poort voor vele miljoenen vliegpassagiers, met name toeristen die meteen in de bus naar de Costa del Sol reden. Vanaf maandag 6 juni heet het vliegveld van Málaga dan ook voor het gemak Málaga-Costa del Sol.

De nieuwe officiële naam, Areopuerto de Málaga-Costa del Sol, werd maandag gepubliceerd in het BOE officiële staatskrant waardoor de naamsverandering rond is. De vraag voor deze naamsverandering kwam vorig jaar september vanuit de gemeente Málaga zelf die met de nieuwe naam het toerisme aan de Costa del Sol een stimulans wil geven. Uiteraard steunen het toerisme kantoor van Málaga en de Costa del Sol het iniatief en de naamsverandering en zien ze meer kansen om een goed merk binnen de toeristische markt te creëren.

Men wil zelfs nog verder gaan en de internationale IATA code voor het vliegveld Málaga-Costa del Sol proberen te veranderen van MAL naar SOL, wat uiteraard refereert aan de Costa del Sol en de zon wat het woord betekend in het Spaans. Of dit oom zal lukken moet nog worden afgewacht.

De eerste vluchten vanaf het vliegveld Málaga werden in 1919 uitgevoerd waarna het vliegveld geen moment is opgehouden te groeien. In maart 2010 werd de nieuwe T· terminal geopend en werd Málaga-Costa del Sol een van Spanje’s drukste vliegvelden wat betreft passagiersaantallen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend