skip to Main Content
Kwallenplaag aan de Costa Blanca

Kwallenplaag aan de Costa Blanca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – Buiten de vele toeristen die traditiegetrouw naar de Costa Blanca trekken, komen ook de kwallen weer naar de stranden van de vele badplaatsen van de provincie Alicante. Terwijl het aantal kwallen toeneemt komen er ook steeds meer badgasten naar de eerste hulp posten met steekwonden.

Inmiddels heeft de gemeente van Benidorm extra personeel ingezet om als eerste de kwallen nog voordat deze bij de stranden komen uit het water te halen maar ook die kwallen die reeds op strand zijn aangespoeld op te ruimen. De gemeente heeft tevens de badgasten opgeroepen eventuele kwallen weg te halen. Iets wat weer gewekt heeft tot reacties als “dat de gemeente ons dan ook maar betaalt voor hun werk”.

Strandgasten moeten opletten op de gele vlaggen met daarop een afbeelding van een kwal. Als deze wappert dan mag men niet het water in of is iedereen gewaarschuwd dat er veel kwallen in het water zitten. Op dit moment zijn er al veel kwallen weggehaald en zijn er enkele tientallen mensen aan steekwonden geholpen maar de gemeente en de stranddiensten verwachten dat de komende dagen er meer kwallen richting de kusten komen.

Het is overigens niet alleen Benidorm die te maken heeft met kwallen aangezien de vlaggen ook wapperen op de stranden van Elche, Santa Pola, Alicante en andere badplaatsen aan de Costa Blanca – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by