skip to Main Content
Twee doden en tientallen gewonden na bus ongeval Córdoba

Twee doden en tientallen gewonden na bus ongeval Córdoba

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

bus2aCÓRDOBA – In de nacht van zaterdag op zondag rond 3:00 uur verongelukte een bus met daarin toeristen die op weg waren naar Madrid. Het ongeval gebeurde in de gemeente Montoro, provincie Córdoba. Bij het ongeval overleden ter plaatse 2 personen en raakten 46 andere inzittenden gewond. Diverse van hen moesten naar het ziekenhuis worden gebracht maar een groot deel van de gewonden kon ter plaatse worden geholpen.

Hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden is nog onduidelijk maar de twee chauffeurs aan boord testen negatief bij de alcohol en drugscontrole. De bus reed tegen een vrachtwagen op die met pech langs de kant van de weg stond. Waarschijnlijk heeft de rijdende chauffeur dat niet gezien waarna de botsing volgde.

Na de klap raakten veel passagiers bekneld in hun stoelen en moesten ze door de brandweer en reddingsdiensten worden ontzet uit de benarde posities. Naast veel Spanjaarden en Marokkanen zaten er verder nog zeven andere nationaliteiten in de bus. Er waren 31 Marokkanen en 16 Spanjaarden aan boord en twee personen uit Hong Kong, een Columbiaan, een Ecuadoriaan, een Mauritiaan, een Amerikaan, een Roemeen en een inwoner van de Ivoorkust.

25 minuten voordat de bus op de stilstaande vrachtwagen inreed had de bus nog gestopt bij een wegrestaurant zodat de inzittenden eventueel konden uitstappen en naar het toilet konden gaan. Niet veel later vond het ongeval plaats – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken