Search
menu
Search

Badplaats Marbella wil af van het low cost toerisme en geen “Marbeluf” worden

Oeps ... foto ontbreekt!

Badplaats Marbella wil af van het low cost toerisme en geen “Marbeluf” worden

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De badplaats Marbella, bij velen bekend als een van de luxste van Spanje, heeft op dit moment hetzelfde probleem als in andere badplaatsen … het low cost toerisme. Marbella wil af van dat imago wat vergeleken wordt met badplaatsen als Magaluf op Mallorca of Lloret de Mar aan de Costa Brava. De inwoners en ondernemers van Marbella willen dat er meer politie op straat komt, er beter gecontroleerd wordt op wangedrag en dat de gemeente actie onderneemt. Men wil absoluut geen “Marbeluf” worden (een samenvoeging van Marbella en Magaluf).

Marbella was ooit het walhalla van de rijke toeristen die naar Spanje kwamen en het enige wat je zag in Marbella was de ene dure auto na de andere en de ene goed gevulde portefeuille na de andere. Ondanks het feit dat Marbella weer terrein aan het winnen is op het luxe vlak en er weer meer, hoofdzakelijk rijke sjeiks, naar Marbella terugkeren, heeft Marbella ook te maken met het type toerist wat men liever niet ziet. Men noemt dat ook wel low cost toerist of “turismo basura”.

Nog niet zo lang geleden zorgden de dronken en onder invloed van drugs rijdende Britten Marcus en Liam voor paniek in Marbella door met hoge snelheid met hun auto op onschuldige wandelaars in te rijden en te vluchten voor de politie nadat ze deel hadden genomen aan een vechtpartij bij een discotheek. Dat soort negatieve publiciteit wil Marbella uiteraard niet hebben maar feit is dat Marbella een probleem heeft met het type toerist die naar de badplaats komt.

Onder de slogan “No más turismo basura” zijn diverse groeperingen een Change.org actie gestart om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen om zo de gemeente te overtuigen dat het zo echt niet verder kan in Marbella. Het goedkope toerisme werd het afgelopen weekend weer eens te meer duidelijk toen er tijdens het Marbella Luxury Weekend in Puerto Banus verschillende dronken en halfnaakte toeristen werden gespot. Daarnaast liepen er veel toeristen zonder shirt rond, waren veel toeristen dronken en gedroegen zij zich niet helemaal netjes.

Een ding is duidelijk, de inwoners, ondernemers en vaste toeristen die jaar in jaar uit naar hun Marbella komen willen dit soort toerisme niet zien en hebben het gehad. Men eist actie van de gemeente en wil dat er met spoed iets aan het probleem wordt gedaan.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?