Badplaats Marbella wil af van het low cost toerisme en geen “Marbeluf” worden

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – De badplaats Marbella, bij velen bekend als een van de luxste van Spanje, heeft op dit moment hetzelfde probleem als in andere badplaatsen … het low cost toerisme. Marbella wil af van dat imago wat vergeleken wordt met badplaatsen als Magaluf op Mallorca of Lloret de Mar aan de Costa Brava. De inwoners en ondernemers van Marbella willen dat er meer politie op straat komt, er beter gecontroleerd wordt op wangedrag en dat de gemeente actie onderneemt. Men wil absoluut geen “Marbeluf” worden (een samenvoeging van Marbella en Magaluf).

Marbella was ooit het walhalla van de rijke toeristen die naar Spanje kwamen en het enige wat je zag in Marbella was de ene dure auto na de andere en de ene goed gevulde portefeuille na de andere. Ondanks het feit dat Marbella weer terrein aan het winnen is op het luxe vlak en er weer meer, hoofdzakelijk rijke sjeiks, naar Marbella terugkeren, heeft Marbella ook te maken met het type toerist wat men liever niet ziet. Men noemt dat ook wel low cost toerist of “turismo basura”.

Nog niet zo lang geleden zorgden de dronken en onder invloed van drugs rijdende Britten Marcus en Liam voor paniek in Marbella door met hoge snelheid met hun auto op onschuldige wandelaars in te rijden en te vluchten voor de politie nadat ze deel hadden genomen aan een vechtpartij bij een discotheek. Dat soort negatieve publiciteit wil Marbella uiteraard niet hebben maar feit is dat Marbella een probleem heeft met het type toerist die naar de badplaats komt.

Onder de slogan “No más turismo basura” zijn diverse groeperingen een Change.org actie gestart om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen om zo de gemeente te overtuigen dat het zo echt niet verder kan in Marbella. Het goedkope toerisme werd het afgelopen weekend weer eens te meer duidelijk toen er tijdens het Marbella Luxury Weekend in Puerto Banus verschillende dronken en halfnaakte toeristen werden gespot. Daarnaast liepen er veel toeristen zonder shirt rond, waren veel toeristen dronken en gedroegen zij zich niet helemaal netjes.

Een ding is duidelijk, de inwoners, ondernemers en vaste toeristen die jaar in jaar uit naar hun Marbella komen willen dit soort toerisme niet zien en hebben het gehad. Men eist actie van de gemeente en wil dat er met spoed iets aan het probleem wordt gedaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.