skip to Main Content
Badplaats Marbella wil af van het low cost toerisme en geen “Marbeluf” worden

Badplaats Marbella wil af van het low cost toerisme en geen “Marbeluf” worden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De badplaats Marbella, bij velen bekend als een van de luxste van Spanje, heeft op dit moment hetzelfde probleem als in andere badplaatsen … het low cost toerisme. Marbella wil af van dat imago wat vergeleken wordt met badplaatsen als Magaluf op Mallorca of Lloret de Mar aan de Costa Brava. De inwoners en ondernemers van Marbella willen dat er meer politie op straat komt, er beter gecontroleerd wordt op wangedrag en dat de gemeente actie onderneemt. Men wil absoluut geen “Marbeluf” worden (een samenvoeging van Marbella en Magaluf).

Marbella was ooit het walhalla van de rijke toeristen die naar Spanje kwamen en het enige wat je zag in Marbella was de ene dure auto na de andere en de ene goed gevulde portefeuille na de andere. Ondanks het feit dat Marbella weer terrein aan het winnen is op het luxe vlak en er weer meer, hoofdzakelijk rijke sjeiks, naar Marbella terugkeren, heeft Marbella ook te maken met het type toerist wat men liever niet ziet. Men noemt dat ook wel low cost toerist of “turismo basura”.

Nog niet zo lang geleden zorgden de dronken en onder invloed van drugs rijdende Britten Marcus en Liam voor paniek in Marbella door met hoge snelheid met hun auto op onschuldige wandelaars in te rijden en te vluchten voor de politie nadat ze deel hadden genomen aan een vechtpartij bij een discotheek. Dat soort negatieve publiciteit wil Marbella uiteraard niet hebben maar feit is dat Marbella een probleem heeft met het type toerist die naar de badplaats komt.

Onder de slogan “No más turismo basura” zijn diverse groeperingen een Change.org actie gestart om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen om zo de gemeente te overtuigen dat het zo echt niet verder kan in Marbella. Het goedkope toerisme werd het afgelopen weekend weer eens te meer duidelijk toen er tijdens het Marbella Luxury Weekend in Puerto Banus verschillende dronken en halfnaakte toeristen werden gespot. Daarnaast liepen er veel toeristen zonder shirt rond, waren veel toeristen dronken en gedroegen zij zich niet helemaal netjes.

Een ding is duidelijk, de inwoners, ondernemers en vaste toeristen die jaar in jaar uit naar hun Marbella komen willen dit soort toerisme niet zien en hebben het gehad. Men eist actie van de gemeente en wil dat er met spoed iets aan het probleem wordt gedaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. LOL. Liever geen Lowcost toeristen, wat een giller. Het barst in Marbella van de oplichters, criminelen van allerhande soort, drugsdealers, Arabieren, en overig uitschot van de aarde die er hun rijkdommen spenderen, verkregen over de ruggen van andere mensen of via de verslavingen van jammerlijke slachtoffers. En dat die burgemeester met zijn familie, die jaaaaaaarenlang de scepter over Marbella hebben gezwaaid….. de corruptse figuren die je zelfs in het hedendaagse Spanja met de PP aan de macht onvoorstelbaar acht. Tja, de mafiabendes uit NL, UK, USA, SU, en welke plek nog meer, zijn welkom maar Jan met de Pet die een biertje teveel op heeft zien wij liever niet in Marbella, want wij zijn oh zo beschaafd in Marbelle. ROFL!!!

 2. De exclusiviteit van Marbella is al jaren niet meer. Zie de gepubliceerde foto van een dader….. is dat een t-shirt tourist?
  Met de komst van crimineelgeld, iets wat niet meer is tegen te spreken zal de verloedering alleen maar erger worden. We weten dat allemaal en we horen en zien dat dagelijks, het is allang niet meer de tourist welke een bedreiging vormt voor Marbella . Binnen 10 jaar zullen oostblok ” touristen” het echte probleem zijn van Marbella. Hun geld wordt nu nog gretig aan genomen, en net als een verslaving is er later geen weg meer terug.
  Herken je het bovenstaande niet…… kom eens een paar keer naar het centrum en luister en zie wat er gaande is.

  1. Ik bedoelde dit als antwoord op het commentaar van “grondstof”.

 3. We zijn dikwijls op verlof geweest in Marbella ,het zijn zeker niet altijd de tourisno basura die daar de boel op stelden zetten .Het zijn de verwende rijkelui jongeren die voor niks respect hebben en dronken of gedrogeerd over straat waggelen .

 4. Er is een heel goede reden dat die Engelsen op een eiland wonen !

  1. Spitsvondige reactie Hein. Ik schoot hier in een lach (op een Spaans terras).

 5. Wordt het langzamerhand niet tijd om in de UK eens aan een actie te beginnen bij de reisbureaus om de mensen te leren zich in het buitenland te gedragen als een gast in dat land. Zelf hebben ze daar een mooi gezegde voor: when you go to Rome, do as the Romans do.

 6. Het aangehaalde voorbeeld in de tekst is niet correct. Het ging hier niet om een vechtpartij bij een discotheek. Het was een ruzie bij een exclusieve beachclub, waarbij een aantal stinkend rijke Britten (residents of Marbella) onder invloed van alcohol en drugs elkaar probeerden dood te rijden met een spiksplinter nieuwe Audi Q7. (Rechts stuur , Spaans kenteken). Het waren dus in dit geval zeker geen ‘basura touristen’, maar inwoners van Marbella. Waarvan acte.

 7. Marbella Luxury Weekend in Puerto Banus verschillende dronken en halfnaakte toeristen werden gespot.
  Daarnaast liepen er veel toeristen zonder shirt rond, waren veel toeristen dronken en gedroegen zij zich niet helemaal netjes. 2 vergelijkbare omschrijvingen van het zelfde, beetje dubbel op dus.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken