skip to Main Content
Toerisme gedurende de zomermaanden goed voor 1,5 miljoen arbeidscontracten in Spanje
123RF

Toerisme gedurende de zomermaanden goed voor 1,5 miljoen arbeidscontracten in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

1,5 miljoen banen in het toerisme in Spanje

123RF

MADRID – Gedurende de zomermaanden is er meer werk in Spanje vanwege het toenemende toerisme van zowel de buitenlandse toeristen alsook de Spaanse vakantiegangers. Uiteraard levert dat ook meer banen op en er wordt geschat dat het toerisme deze zomer goed is voor zo’n 1,5 miljoen contracten, een 12% meer dan vorig jaar.

Deze 1,5 miljoen contracten komen niet alleen uit het toerisme maar ook uit de luchtvaart- en transportsector in Spanje. De meest gevraagde banen in het toerisme zijn echter kelners en obers, koks en keukenpersoneel, schoonmaakpersoneel in hotels en diverse andere banen die gelinkt zijn met de toeristische activiteiten in Spanje.

Deze zomer worden er volgens Adecco 1.459.700 contracten getekend die een relatie hebben met het toerisme, de luchtvaart en transport. Dat is een 12% meer aan contracten dan gedurende de zomer van 2017.

De meeste contracten worden getekend in de deelstaat Catalonië met 275.209 (+9%) contracten gevolgd door de Comunidad de Madrid met 214.229 (+17%) contracten en Murcia met 166.582 (+18%) contracten. In Andalusië worden er voor de zomermaanden 166.525 (+15%) contracten getekend en in de Comunidad Valenciana is dat 160.578 (+15%) contracten.

De meeste banen in een stad worden gecreëerd in de hoofdstad van Spanje, Madrid met 214.229 contracten ten opzichte van Barcelona met 213.110 contracten. Toch is Catalonië als regio in totaal de deelstaat waar de meeste contracten worden getekend gedurende de zomer met 213.110 in de provincie Barcelona, 22.832 in Tarragona, 20.314 in Gerona en 18.958 in Lerida.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Van te voren zeggen hoeveel Kontrakten er nog getekend gaan worden? In El campello bij het strand bij de boulevard ziet ik nog altijd de zelfde mensen werken vrijwel niemand is daar extra aangenomen en daar zitten zat horeca aangelegenheden. Dus El Campello op die lokatie kunnen we al uitsluiten.

    DIt stukje maakt het nieuws 100% ongeloofwaardig.
    “Deze zomer worden er volgens Adecco 1.459.700 contracten getekend die een relatie hebben met het toerisme, de luchtvaart en transport. Dat is een 12% meer aan contracten dan gedurende de zomer van 2017.”

    Dat persoon van Adecco die dit schreef was niet aanwezig op deze wereld of zwaar onder invloed van drank.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken