skip to Main Content
Verkopen van Playmobil flink gestegen in Spanje
Clciks.es

Verkopen van Playmobil flink gestegen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Verkopen Playmobil in Spanje gestegen

Clciks.es

MADRID – Wie van de lezers heeft er nu niet mee gespeeld? De Playmobil poppetjes, auto’s, paarden etc. Blijkbaar is het speelgoed nog steeds populair want de verkopen binnen Spanje zijn de eerste drie maanden van het jaar 2017 gestegen naar 70,5 miljoen euro. Wereldwijd werd er gedurende het eerste trimester van dat jaar voor 679 miljoen verkocht. Gegevens voor de rest van 2017 en 2018 zijn nog niet bekend.

De stijgende verkopen zijn met name te danken aan de Star Wars figuren en alles wat met Star Wars te maken heeft. Dat dit een succes is blijkt wel uit de verkoopcijfers van onder andere het Spaanse filiaal in Onil (Alicante) waar het speelgoed sinds 1983 wordt gemaakt en verkocht door Famobil. In dat jaar arriveerde het Playmobil speelgoed in Spanje maar onder de naam Clicks.

Playmobil is een omvangrijke speelgoedlijn, bestaande uit een groot aantal plastic poppetjes met bijbehorende accessoires. Playmobil is bedoeld voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Het wordt geproduceerd door de Duitse firma Brandstätter, dat het hoofdkantoor in Zirndorf heeft. Het speelgoed wordt sinds 1974 geproduceerd en is sindsdien een groot succes in de hele wereld.

Wereldwijd zijn er meer dan 3 miljard Playmobil items verkocht en is er bijna geen huishouden waar niet iets van Playmobil of in Spanje (en Portugal) Clicks te vinden is.

Power Rangers

Naast het Playmobil speelgoed zijn ook de Power Rangers blijkbaar weer populair. Van dit speelgoed werd tot 31 maart 2017 (laatste cijfers die bekend zijn) ook een 23% meer omgezet met 18,7 miljoen euro. Dat succes is met name te danken aan de lancering van de Power Rangers film in dat jaar.

Speelgoed

Uit de cijfers uit de speelgoedsector blijkt dat er over het algemeen meer speelgoed verkocht wordt met een stijgende omzet van 6% in 2016. Ook met de voorlopige cijfers over het jaar 2017 zijn stijgende omzetten te zien in de speelgoedbranche en werd er 2% meer speelgoed verkocht in Spanje.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken