skip to Main Content
Woody Allen keert terug naar Spanje voor nieuwe film
Archieffoto

Woody Allen keert terug naar Spanje voor nieuwe film

SAN SEBASTIAN – De Amerikaanse filmregisseur en acteur Woody Allen zal opnieuw naar Spanje komen om zijn nieuwste film op te nemen. De opnames van WASP2019, zoals de tijdelijke titel is van de film, zullen deze zomer beginnen in de Baskische stad San Sebastian. Een van de hoofdrollen is voor de acteur Christoph Waltz.

De laatste keer dat Woody Allen in Spanje filmopnames maakte was voor zijn alweer meer dan 10 jaar geleden (2008) opgenomen ‘Vicky Cristina Barcelona’ met daarin hoofdrollen voor Javier Bardem, Penelope Cruz en Scarlett Johansson. Na die succesvolle film was Allen meerdere keren in Spanje om prijzen in ontvangst te nemen of voor optredens met zijn jazzband.

Dit keer komt de Amerikaanse regisseur echter terug naar Spanje voor een nieuwe tragikomedie met als verhaal een Amerikaans koppel dat naar het San Sebastian film festival komt en daarna betoverd wordt door de schoonheid en magie van Spanje. Het zal ongetwijfeld een Allen achtig verhaal worden waarin de vrouw verliefd wordt op een regisseur uit Frankrijk en de man bij toeval een Spaanse vrouw ontmoet.

Voor de 83-jarige Woody Allen zal het alweer de 51e film zijn in zijn lange carriere. Gedurende jaren maakte Allen tenminste een film per jaar maar de laatste jaren lag de regisseur zwaar onder vuur vanwege beschuldigingen van misbruik van zijn dochter Dylan Farrow.

Allen maakte nog de serie ‘Crisis in six scenes’ voor Amazon Prime Video en een bioscoopfilm getiteld ‘A rainy day in New York’ maar die laatste werd tot nu toe vanwege de problemen nog niet uitgezonden. De film die ook door Amazon is gepubliceerd zal dit jaar in de herfst vanaf 4 oktober echter wel in Spanje te zien zijn.

In de nieuwe film die voorlopig WASP2019 wordt genoemd zijn rollen weggelegd voor Christoph Waltz, Gina Gershon, Elena Anaya, Louis Garrel, Wally Shawn en Sergi López. De opnames zullen op 10 juli in San Sebastian beginnen. Het is nog niet bekend wanneer de film in de bioscoop te zien zal zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by