Woody Allen keert terug naar Spanje voor nieuwe film

Woody Allen keert terug naar Spanje voor nieuwe film
Beeld: Archieffoto

Woody Allen keert terug naar Spanje voor nieuwe film

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SAN SEBASTIAN – De Amerikaanse filmregisseur en acteur Woody Allen zal opnieuw naar Spanje komen om zijn nieuwste film op te nemen. De opnames van WASP2019, zoals de tijdelijke titel is van de film, zullen deze zomer beginnen in de Baskische stad San Sebastian. Een van de hoofdrollen is voor de acteur Christoph Waltz.

De laatste keer dat Woody Allen in Spanje filmopnames maakte was voor zijn alweer meer dan 10 jaar geleden (2008) opgenomen ‘Vicky Cristina Barcelona’ met daarin hoofdrollen voor Javier Bardem, Penelope Cruz en Scarlett Johansson. Na die succesvolle film was Allen meerdere keren in Spanje om prijzen in ontvangst te nemen of voor optredens met zijn jazzband.

Dit keer komt de Amerikaanse regisseur echter terug naar Spanje voor een nieuwe tragikomedie met als verhaal een Amerikaans koppel dat naar het San Sebastian film festival komt en daarna betoverd wordt door de schoonheid en magie van Spanje. Het zal ongetwijfeld een Allen achtig verhaal worden waarin de vrouw verliefd wordt op een regisseur uit Frankrijk en de man bij toeval een Spaanse vrouw ontmoet.

Voor de 83-jarige Woody Allen zal het alweer de 51e film zijn in zijn lange carriere. Gedurende jaren maakte Allen tenminste een film per jaar maar de laatste jaren lag de regisseur zwaar onder vuur vanwege beschuldigingen van misbruik van zijn dochter Dylan Farrow.

Allen maakte nog de serie ‘Crisis in six scenes’ voor Amazon Prime Video en een bioscoopfilm getiteld ‘A rainy day in New York’ maar die laatste werd tot nu toe vanwege de problemen nog niet uitgezonden. De film die ook door Amazon is gepubliceerd zal dit jaar in de herfst vanaf 4 oktober echter wel in Spanje te zien zijn.

In de nieuwe film die voorlopig WASP2019 wordt genoemd zijn rollen weggelegd voor Christoph Waltz, Gina Gershon, Elena Anaya, Louis Garrel, Wally Shawn en Sergi López. De opnames zullen op 10 juli in San Sebastian beginnen. Het is nog niet bekend wanneer de film in de bioscoop te zien zal zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.