Spaanse discotheken mogen in fase 3 open maar dansen mag nog niet

Spaanse discotheken mogen in fase 3 open maar zonder te dansen
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Op zaterdag werd er een nieuwe publicatie geplaatst in de Staatscourant BOE met daarin diverse wijzigingen in fase 3 van het de-escalatieproces. Daarin staat o.a. vermeld dat, in tegenstelling tot wat men eerder nog meldde, de discotheken, nachtclubs en bars met nachtvergunning wel open mogen vanaf maandag 8 juni wanneer de provincie, district of eiland in fase 3 is beland. Goed nieuws dus voor de nacht sector maar … er mag nog niet gedanst worden.

Zo is er in de BOE SND/507/2020 bij Artículo cuarto (4) te lezen dat discotheken en nachtclubs open mogen gaan vanaf maandag 8 juni wanneer de provincie, district of eiland in fase 3 zijn beland maar altijd met een derde (33%) van de normale toegestane capaciteit aan klanten.

De terrassen van deze horecagelegenheden mogen net zoals die van de normale bars en restaurants open zijn met 75% van de normaal toegestane capaciteit. 

Maar de grote verrassing heeft te maken met de dansvloer (pista de baile) want die mag namelijk wél gebruikt worden om tafels en stoelen te plaatsen met de social distance van 2 meter maar de dansvloer mag niet gebruikt worden voor het ‘normale gebruik’ (uso habitual).

Aangezien een dansvloer is om te dansen mag er dus niet gedanst worden in fase 3. Om uit je dak te gaan op de dansvloer moet je nog wachten tot het einde van het de-escalatieproces 3, na 21 juni. 

Het gebruik van mondkapjes is daarnaast ook verplicht in de discotheken en nachtclubs wanneer de social distance niet gehandhaafd kan worden. Verder moet men voldoen aan alle andere eisen en maatregelen op het gebied van hygiëne en veiligheid om verdere besmetting van de klanten en het personeel te voorkomen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.