Inditex opent grootste Zara winkel ter wereld in emblematisch gebouw in Madrid

Inditex opent grootste Zara winkel ter wereld in emblematisch gebouw in Madrid
Beeld: 123rf

Inditex opent grootste Zara winkel ter wereld in emblematisch gebouw in Madrid

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De hoofdstad van Spanje Madrid krijgt de allergrootste Zara-winkel ter wereld. Het moederbedrijf maakte deze week bekend dat de Zara geopend wordt in het Edificio España wat Inditex voor 20 jaar gehuurd heeft. Verwacht wordt dat de Zara winkel in 2022 geopend zal worden.

Naast de Zara kleding winkel wordt er ook een Zara Home geopend in het gebouw wat samen goed zal zijn voor 7.700 vierkante meter winkelruimte. Maar daarnaast wordt er ook een vestiging geopend van de kledingwinkel Stradivarius van 1.200 vierkante meter groot.

De drie winkels samen zijn goed voor een bezetting van 64% van het commerciële deel van het Edificio España gelegen aan de Plaza de España. De Zara zal bestaan uit vier verdiepingen met op de eerste en tweede verdieping kleding en accessoires voor de vrouwen met als nieuwtje de afdeling Zara Beauty.

Op de derde verdieping is ruimte voor de mannenkleding en daarnaast ook een geheel andere vorm van Zara Home terwijl op de verdieping -1 dus in de kelder de afdeling kinderkleding komt. Op de begane grond zal ook een grote afhaalbalie komen waar online gekochte artikelen af te halen zijn.

Recent werd nog bekend dat het moederbedrijf van Zara Inditex deze zomer 56 winkels gaat sluiten. Dat lijkt heel veel maar de Inditex groep heeft in Spanje maar liefst 1.567 winkels.

In Spanje zijn volgens de laatste telling 406 Zara winkels, 274 Stradivarius winkels, 195 Pull & Bear winkels, 180 Massimo Dutti winkels, 169 Oysho winkels, 123 Zara Home winkels en 33 Uterqüe winkels te vinden.

Ga naar de inhoud