skip to Main Content
“Pamplona, bloedbad voor dieren” topless protest in Spanje (video)

“Pamplona, bloedbad voor dieren” topless protest in Spanje (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

pamplona2aPAMPLONA – Deze dinsdag, een dag voor aanvang, hebben tientallen dierenrechtenactivisten gedemonstreerd tegen het stierenvechten en stierenrennen tijdens de San Fermin feesten in de stad Pamplona. Traditiegetrouw zijn deze demonstranten elk jaar aanwezig om te protesteren tegen het onnodige dierengeweld en het onnodig doden van de stieren.

Het plein voor het gemeentehuis van Pamplona was op sommige plaatsen volledig bedekt met nepbloed waarmee de tientallen activisten van Peta en AnimaNaturalis zich bedekten. De activisten waren topless gekleed, hadden nephorens op en overgoten zich met nepbloed. Op de emmers van de demonstranten stonden leuzen als “Pamplona, bloedbad voor stieren” vertaald naar verschillende talen. Men wil zo, net zoals elk jaar, de aandacht vestigen op het stierenvechten in Spanje.

Bij de San Fermin festiviteiten is veel nationale en internationale pers aanwezig en dus de ideale plaats om te demonstreren. Voor de inwoners van Pamplona hoeven ze het niet te doen want die zijn bijna allemaal gek op het stierenrennen.

De San Fermin festiviteiten waarbij dus ook de stierenrennen worden georganiseerd, lokken jaarlijks duizenden tot miljoenen personen vanuit de hele wereld naar de rustige stad Pamplona. Elke ochtend om 8 uur tussen 7 en 12 juli worden er vier stieren losgelaten in de straten van de stad waarbij deze de honderden in wit en rood geklede renners achtervolgen. Uiteindelijk worden de stieren naar de arena’s geleid, waar ze gedood worden tijdens de stierengevechten in de loop van de dagen. Elk jaar raken er tientallen renners gewond bij het stierenlopen waarbij soms ook doden te betreuren zijn – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken