skip to Main Content
Voetballer Lionel Messi krijgt 21 maanden celstraf vanwege belastingfraude

Voetballer Lionel Messi krijgt 21 maanden celstraf vanwege belastingfraude

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

messi12aBARCELONA – Een rechter in Barcelona heeft de sterspeler van FC Barcelona Lionel Messi een gevangenisstraf opgelegd van 21 maanden. Samen met zijn vader is Messi veroordeeld omdat hij tussen de jaren 2007 en 2009 voor 4,1 miljoen euro aan belastingen niet heeft opgegeven bij de Spaanse staat. Gezien het feit dat de straf minder is dan 24 maanden en Messi geen andere veroordelingen heeft, zullen zowel hij alsook zijn vader niet de gevangenis in hoeven.

Een jaar en negen maanden celstraf voor de Argentijnse/Spaanse voetballer Lionel Messi en zijn vader Jorge Messi. Beide mannen kregen deze straf opgelegd omdat een rechter vond dat er genoeg bewijs was dat zowel de voetballer alsook zijn vader, een van de zaakwaarnemers van Messi, de Spaanse belastingdienst heeft opgelicht voor een totaalbedrag van 4,1 miljoen euro. Dat kon gebeuren omdat ze inkomsten uit bepaalde imago rechten niet hadden opgegeven.

Het gaat om de jaren 2007, 2008 en 2009 waarin de vijfvoudige Gouden Bal voetballer van FC Barcelona furore maakte bij de Catalaanse voetbalclub. Messi zelf heeft altijd volgehouden dat hij totaal geen verstand heeft van de financiële afwikkeling rondom zijn inkomsten, iets wat aan de ene kant ook wel logisch is met zoveel miljoenen die jaarlijks binnenkomen. Volgens Messi ondertekende hij elk papier wat zijn vader hem onder zijn neus schoof, zonder bij na te denken. De rechter geloofde dat verhaal echter niet en meent bewezen dat Messi wel degelijk wist wat er aan de hand was.

Naast de gevangenisstraf van drie keer zeven maanden, heeft Messi ook een geldboete ontvangen van 2 miljoen euro. Messi’s vader heeft tevens 21 maanden celstraf gekregen en moet 1,5 miljoen euro aan de belastingdienst als boete betalen. Deze bedragen komen bovenop de vijf miljoen die Messi al voor het proces op de rekening stortte van de belastingdienst.

Messi en zijn vader hoeven in principe echter niet de gevangenis in omdat zij een voorwaardelijke celstraf van 21 maanden kregen opgelegd wat minder is dan 24 maanden. Daarnaast zijn de Messi’s nog nooit in aanraking gekomen met justitie waardoor de kans erg klein is dat vader en zoon Messi de gevangenis in zullen gaan. Naast het feit of Messi wel of niet van de fraude afwist, menen veel mensen dat de straf voor de wereldberoemde en beste voetballer ter wereld meer gezien kan worden als een soort van waarschuwing en wellicht een voorbeeldstraf – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken