skip to Main Content
Anti stierenvechten manifestaties in Amsterdam en Pamplona

Anti stierenvechten manifestaties in Amsterdam en Pamplona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PAMPLONA – Er werd op de dag voordat de bekende San Fermín feesten in Pamplona beginnen gemanifesteerd op verschillende plaatsen. Dat gebeurde op donderdag op de Dam in Amsterdam maar ook op woensdag voor het gemeentehuis in de stad Pamplona waar jaarlijks de antitaurinos bijeenkomen om te demonstreren tegen het doden en verwonden van stieren. Van 07 tot en met 14 juli vinden er elke dag tijdens de San Fermín festiviteiten stierenrennen en stierengevechten plaats in de stad Pamplona waarbij tenminste 60 stieren gedood worden.

Elk jaar weer proberen de antitaurinos, ofwel de Spaanse anti stierenvechten manifestanten, dat ze met hun protesten het doden en verwonden van stieren tijdens de San Fermín feesten in de stad Pamplona kunnen beëindigen. Elk jaar slagen ze daar niet in maar ze halen wel nationaal en internationaal de kranten. Op donderdag werd er echter niet alleen in Pamplona gedemonstreerd maar ook op de Dam in Amsterdam waar leden van het Comité Anti Stierenvechten (CAS) hun afkeer van deze bloedige traditie lieten zien.

In Pamplona, voor het gemeentehuis waar donderdagmiddag om 12.00 uur het feest is begonnen, gebeurde dit protest op woensdagmiddag waarbij tientallen activisten van AnimaNaturalis en Peta aanwezig waren om deel te nemen aan een redelijk bloedige (gekleurde) en indrukwekkende protestactie. Zie hieronder enkele foto’s van de demonstratie in Pamplona.

Wil je meer weten over de San Fermín feesten, die overigens niet alleen maar om het doden en verwonden van stieren gaan, kijk dan in ons eerder geplaatste artikel over deze traditionele feesten in Pamplona.

Foto’s: Iñigo Alzugaray, Miguel Osés, Maite H. Mateo.
Bron: Navarra.elespanol.com 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. Oei, felle reactie hier.
  We hebben het er hier al over gehad en de Spaanse gewoontes, tja elk zijn menig zeker.
  Van mij krijg je alvast gelijk, geen dierenleed.
  “Halve zool in een apenpakje” zou het niet beter kunnen zeggen, je hebt overschot van gelijk.
  Wel moet ik zeggen dat ik niet van “bijbelse figuren”, de lidia dus, hou maar dat wist je al he, allemaal rotzooi! Jammer he.

 2. De stieren worden niet alleen gedood en verwond redactie, maar vooraf opgejaagd (stierenrennen vooraf aan de slachtpartij in de arena) uitgeput en vervolgens in de arena gemarteld tot ze radeloos van pijn (bij elke beweging roeren de banderilla’s -versierde stokken van ongeveer een armlengte lang, met weerhaken aan het einde- in hun nekspieren/vlees) en vervolgens uitgeput om op barbaarse wijze afgemaakt te worden door een halve zool in een apenpakje.

  1. Hola Pierre! ¿Como estas? De gemeente Amsterdam reikt niet veel boven het niveau van een stierengevecht uit. De Dam is om te protesteren tegen het Wereldleed, van Zwarte Piet tot Stierengevecht. Als je die vrouwen met hun hangende borsten op de foto’s ziet, ga je echt verlangen naar een man tot man gevecht. De Lidia dus.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by