skip to Main Content
Welke strandtas neem jij mee naar het strand in Spanje deze zomer?

Welke strandtas neem jij mee naar het strand in Spanje deze zomer?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Gewoon even een vraagje tussendoor … als je naar het strand gaat in Spanje, welke tas neem jij dan mee? Wordt het de stijlvolle en hippe Ibiza tas, de stevige Mercadona boodschappentas, de handige Ikea blauwe tas waar lekker veel in kan of blijven we Nederlander en gaan we met de Albert Heijn boodschappentas naar de playa. De keuze is aan jou.

Als je naar het strand gaat zie je allerlei tassen waar de mensen van alles en nog wat in meezeulen. In Spanje zie je vooral de Mercadona boodschappentas (waar de merknaam niet op staat maar die wel door iedereen van verre herkend wordt) voorbij komen. Die tassen zijn sterk, makkelijk schoon te maken en kosten slechts 60 eurocent bij de lokale buurtsuper waar je waarschijnlijk toch al een of meerdere keren per week komt.

Voor diegene die ontzettend veel mee moeten/willen nemen en dat makkelijk willen doen is de grote blauwe Ikea tas een oplossing. De tas heet overal FRAKTA maar dat maakt niet uit want de tas is makkelijk herkenbaar aan de blauwe tas en gele handvaten die eraan zitten. Er kan heel veel in en is makkelijk schoon te maken.

Als je nog steeds Nederlands denkt en vaak bij de AH komt dan is de blauwe boodschappentas ook een goede oplossing. Nadeel is echter wel dat iedereen meteen weet dat je uit Nederland komt en bij de Albert Heijn de boodschappen doet. Overigens geldt dit ook voor andere supermarkten en hun tassen.

Wie hip en modern wil zijn moet echter voor de IBIZA stijl tas gaan wat natuurlijk erg fashion is. Ze zijn er in alle maten, kleuren en soorten dus genoeg keuze.

Dus … wat wordt het deze zomer: handig, praktisch of goedkoop of hip en modern?

Heb je nog andere tassen in gedachte, laat het ons dan weten door een reactie te plaatsen onder het artikel.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 12 reacties
 1. Hier in Den Haag gebruikte men voorheen veel de Gemeentelijke Chemobak want die was gratis en het chemobakproject was al gauw een fiasco.

 2. Wel in stijl naar strand
  Niet als een schooier
  Geen Ikea tas, geen plastic tas
  Een grote mooie strandtas waar alles voor 2 pers in kan
  Ga ik alleen naar het strand
  Dan een Ibiza strandtas

  1. Ik gebruik de “Alcampo”-zak (“als een schooier”…), maar ik kan u verzekeren dat die geen weerspiegeling is van de inhoud van mijn portefeuille of mijn bankrekening…
   Elk zijn prioriteiten natuurlijk…

   1. Gelukkig kan je aan een TAS niet zien wat er op de bankrekening staat!
    Genoeg schooiers
    / zwervers in Spanje die een grote bankrekening hebben en een gevulde portefeuille
    En misschien is mijn portefeuille leeg!
    Wie zal het zeggen
    Maar toch met een mooie tas naar het strand ???
    Niet alles wat je ziet is wat je denkt dat je ziet

    1. Ik noteer een verwijtje naar mijn gebruik van het woord “zak”. Mogelijks een verschil in taalmentaliteit (hoewel we theoretisch dezelfde taal praten) tussen Nederlanders en (West-)Vlamingen.
     Verklaring van het woord “zak” in Kramers Nederlands woordenboek (weliswaar 19e druk uit 1987…): voorwerp van papier, goed enz. om iets in op te bergen.
     En inderdaad: Niet alles wat je ziet is wat je denkt dat je ziet, daar ging het me net om.

 3. Gewoon een plastiek tasje van Carrefour met de benodigdheden voor die dag , Aan het einde gewoon dicht knopen en in de afvalbak.

 4. ofwel de hippe IBIZA stijl tas of de Neverfull tas van de Louis, beiden leuk
  da was maar een grapje he, wij doen de ikea tas mee, sterk en vooral goedkoop
  zeker niet deze van den albert heijn, je zou de mensen zien denken, ze zijn daar zulle, de vrekken, nochtans dit is niet zo
  mag ook eens een grapje maken toch? allee grapje, tis maar zoals je het bekijkt of begrijpt

  1. Ja hoor, natuurlijk
   We moeten af en toe eens lachen
   Maar ik denk toch dat u of jullie ook met een mooie strandtas naar het strand gaan

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken